Arnhem Proeft Festival introduceert handige betaalkaarten

Arnhem Proeft festival

De afgelopen 4 dagen was de Markt in Arnhem het decor voor het Arnhem Proeft Festival. Het festival staat bekend om het uitgebreide aanbod van lokale restaurants, foodtrucks en producenten, die stuk voor stuk hun specialiteiten presenteerden. Een nieuwtje dit jaar was dat er op het festival alleen cashless betaald kon worden en niet meer met munten. Hiervoor heeft het festival betaalkaarten geïntroduceerd voor bezoekers, waarmee ze gemakkelijk konden betalen bij de verschillende kraampjes.

Muzikale en culinaire hoogstandjes

De smaakpapillen werden tijdens het Arnhem Proeft Festival verwend met een scala aan gerechten uit diverse keukens. Van hartige lekkernijen zoals ambachtelijke hamburgers en exotische sushi, tot zoete verleidingen zoals ambachtelijk ijs en verrukkelijke gebakjes, er was voor ieder wat wils. Daarnaast konden bezoekers genieten van een uitgebreide selectie van wijnen, bieren en andere verfrissende drankjes om hun culinaire ervaring compleet te maken.

Naast het proeven van smaakvolle gerechten was er ook ruimte voor entertainment en ontspanning. Muziekoptredens, kookdemonstraties en workshops zorgden voor een levendige sfeer op het festivalterrein. De bezoekers konden zich onderdompelen in de culinaire wereld en tegelijkertijd nieuwe smaken ontdekken en inspiratie opdoen voor hun eigen keukenavonturen. De festival bezoekers komen uit de hele Arnhemse regio. Het evenement wordt daarnaast veelvuldig aangegrepen door bedrijven als netwerk en relatie evenement.

Betaalkaart vervangt festivalmuntjes

Niet alleen de gastronomische variëteit en levendige sfeer, overtrof de verwachtingen van de culinaire liefhebbers. Ook de manier van betalen werd zeer gewaardeerd. Bij aankomst op het festival kregen de bezoekers een handige betaalkaart uitgereikt. Deze kaart fungeerde als een digitale portemonnee, waarop via iDeal een tegoed geplaatst kon worden. Dit gebeurde dan ook volop. De betaaloplossingen die hiervoor werden gebruikt (CCV Connect met een iDeal koppeling) zorgden voor een vlotte en efficiënte betaling bij alle kraampjes op het evenement.

Vooral de afwaardering via de smartphone werd door de restauranthouders als zeer gemakkelijk ervaren. Bezoekers zijn vooral te spreken over het feit dat je niet in de rij hoeft te staan voor muntjes èn dat je na het evenement niet nog wat muntjes overhoudt. Bezoekers pakken nu hun smartphone camera en scannen de QR code op de kaart. Ze zien dan het saldo en kunnen dit opwaarderen of terugvragen. Super geregeld door CCV!

In 4 dagen tijd zijn er ca 20.000 bezoekers geweest en 10.000 betaalkaarten gebruikt.
Bekijk voor meer informatie de E-money betaalkaart oplossing van CCV.