Cadeaubon dankzij 20% actie korting al in twee dagen uitverkocht

Het is een stormloop geworden op de Dendermondse cadeaubon met twintig project actie korting. Het initiatief was in twee dagen uitverkocht. “Goed voor 175.000 euro die naar onze lokale handelaars vloeit”, zegt schepen van Lokale Economie Dieter Mannaert in HLN.

De Dendermondse cadeaubon die gehost wordt via CCV Connect bestaat sinds 2020 en is een groot succes. Omdat niet alle cadeaubonnen ook tijdig werden gebruikt worden, bleef er geld op de stadsrekening staan. “Om die centen terug te laten vloeien naar handelaars en inwoners in plaats van ze voor de stadskas te houden, kwam er de actie van cadeaubons met twintig procent korting”, zegt schepen Mannaert. CCV heeft dit al eens ondersteund in de coronaperiode en nu werd opnieuw voor de lokale handel het initiatief gelanceerd.

Met overdonderend succes. De cadeaubon met korting werd zaterdagochtend 1 juni gelanceerd en tegen maandagmiddag was de voorraad al volledig uitverkocht. 35.000 euro ongebruikt geld is daardoor weer in omloop. “Er werd in totaal voor 175.000 euro aan cadeaubons gekocht, die naar onze lokale handelaars zullen gaan”, zegt Mannaert. “We kunnen spreken van Tomorrowland-toestanden, zaterdag raakte de server van de stad bijna overbelast door de grote interesse.”

Voorlopig zijn er niet meteen plannen om het initiatief nogmaals te herhalen. Sinds de opstart van de Dendermondse cadeaubon leverde het project al 1.250.000 euro voor de lokale middenstand op.