Closed-loop betalen voor groeps- en zakelijke arrangementen

Groeps- en zakelijke arrangementen zijn voor veel dagrecreatie- en verblijfsparken aantrekkelijk en leveren voor bezoekers voordeel en gemak op. Voor een park kan het extra aantrekkelijk zijn tegoed voor eten en drinken mee te verkopen. Een aantal parken heeft de zogenaamde closed-loop betaaloplossing van CCV in gebruik. Bij closed loop-betalingen kunt u voor een consument geld  op een elektronische drager plaatsen zoals een speciale betaalkaart, een polsbandje of een smartphone. Het tegoed wordt daarbij op deze pre-paid ‘kaart’ gezet. De pre-paid kaart (emoney) vervangt vaak reeds bestaande drankbonnen en zorgt voor een moderne oplossing die op de betaalterminal geaccepteerd kan worden. CCV heeft dit onder andere in gebruik bij Burgers Zoo, het Nederlands Openluchtmuseum en weldra ook Nationaal Park Hoge Veluwe.

Hoe gaat het in zijn werk

De cadeau- of pre-paid kaarten van CCV Connect kunnen op bijna alle terminals worden geaccepteerd. Dit zorgt voor een laagdrempelige integratie met uw huidige ticketing of kassa-systemen. Behoudens het kunnen verrichten van deelbetalingen, zijn er geen aanpassingen nodig voor een kassa integratie. De kaart kan op exact dezelfde manier gebruikt worden als een bank- of creditkaart. Wanneer het park een arrangement verzorgt voor een groep- of bedrijf, worden de kaarten in bulk opgeladen met een vooraf afgesproken waarde. Aan het begin van het arrangement worden deze kaarten dan verdeeld onder de leden van de groep. Vervolgens kan elke bezoeker individueel bepalen waar en hoe hij het budget op de kaart spendeert binnen het park.

De voordelen van closed-loop betalen

Voor het park zijn de voordelen voornamelijk op administratief vlak. In tegenstelling tot de klassieke drank- en eetbonnen dienen er geen individuele pakketten te worden samengesteld. Of het nu over een groep van 10 of 100 leden gaat, het opwaarderen van de kaart gebeurt steeds op dezelfde wijze is in een paar minuten gebeurd.  Daarnaast krijgt u dankzij onze uitgebreide rapportages inzicht in het gebruik van de kaart, de resterende waarde etc. De gegevens kunnen ook gebruikt worden voor een eventuele facturatie achteraf.

Een voordeel voor het personeel en de klanten is dat de afwaardering niet anders verloopt dan bij een gewone bankpas. Een extra training voor personeel is dan ook niet nodig.

Uw park kan daarnaast op eenvoudige wijze inspelen op de wensen én het budget van de groep die het arrangement afneemt. Overconsumptie zal vervolgens door de leden van de groep individueel dienen te worden betaald. Er zijn ook mogelijkheden waarbij de bezoeker via Bancontact of iDeal extra geld op de kaart bijschrijft, met name voor parken met een verblijfsfunctie interessant. Voor bezoekers heeft de kaart als voordeel dat deze flexibiliteit geeft over de uitgaven. Eet- of drink je minder dan houdt je geld over voor de souvenirshop.

Andere mogelijkheden

Naast het gebruik voor zakelijke arrangementen kan ook de gewone cadeaubon vervangen worden door een digitale variant. In tegenstelling tot bij een papieren cadeaukaart kan de bezoeker het bedrag spenderen op meerdere plaatsen in het park.

Meer informatie

Voor meer informatie stuurt u een mail naar support@ccvlab.eu