Doe es Genk betaalkaart groot succes op Genk on Stage festival

Genk on Stage betaalkaart

 Genk on Stage is een jaarlijks terugkerend evenement waarmee de bruisende stad Genk in België op zijn kop wordt gezet. Dit driedaagse muziekfestival trekt elk jaar om en bij de 100.000 bezoekers vanuit alle hoeken van het land en daarbuiten. Genk on Stage staat bekend als een gratis festival dat naast geweldige muziek ook een gezellige sfeer met zich meebrengt. 

Cashless-evenement

Nieuw dit jaar is dat Stad Genk ervoor koos om cash geld volledig te weren van het festival.  Reeds in 2020 ging Genk een samenwerking aan met CCV om een elektronische betaalkaart te introduceren. Dit ter stimulering van de lokale economie. Deze Doe es Genk-betaalkaart kan door consumenten worden aangekocht als cadeaubon, maar kan ook worden herladen voor eigen gebruik. Voor Genk on Stage 2023 werd ervoor gekozen om het cash geld te vervangen door de Doe es Genk-betaalkaart.  

Om de betaalkaart extra in de verf te zetten, werd er een kleine promoactie opgezet. Wie vooraf online een voucher kocht van €25 of €50, kreeg 10% extra waarde toegekend wanneer hij de kaart ging afhalen op het festival. Gedurende het festival was het mogelijk voor bezoekers om online via Bancontact hun kaart te herladen vanaf de smartphone. Dit is veel gastvriendelijker dan een rijvorming bij centrale kassapunten.  

Doordat er geen cash geld kon worden gebruikt bij de verschillende bars en eetstandjes werd de beleving voor alle bezoekers meteen verbeterd. Het betalen aan de toog werd aangestuurd vanuit de kassa-app die werd gebruikt op Genk on Stage. Ook de Doe es Genk-betaalkaart was gekoppeld met deze kassa’s. Dit verminderde de wachttijden, waardoor ook de algehele ervaring voor zowel ondernemers als bezoekers verbeterde. 

Betaalkaart direct populair

De Doe es Genk-betaalkaart was goed voor 10% van alle transacties die plaatsvonden tijdens Genk on Stage. Een onverwacht groot succes gezien er beperkt promotie is gemaakt. De eventuele waarde die na Genk on Stage nog op de kaart staat kunnen de bezoekers gewoon gebruiken bij lokale Genkse ondernemers. Daarmee ben je als consument nooit geld kwijt.

Momenteel bekijkt Stad Genk ook andere toepassingen om de lokale economie te stimuleren. Zo verwacht men dit jaar nog een city-loyalty programma uit te rollen met de Doe es Genk-kaart om nog meer consumenten naar de Genkse ondernemers te lokken.