Herbruikbare bekers inwisselen op het Strandbal

Nieuw: Herbruikbare bekers inwisselen èn digitaal de waarborg terugkrijgen

Met trots delen we het succesverhaal van de recente introductie van CCV Swap. Op zaterdag 1 juli 2023 hebben we de nieuwste app van CCV voor het eerst gebruikt tijdens het Strandbal van Chiro Meulenberg in Houthalen. Via deze innovatieve Swap app, kun je herbruikbare bekers inwisselen voor een digitale waarde, vertegenwoordigd door een QR-code. Bij gesloten evenementen is het gebruik van plastic wegwerpbekers en -bakjes namelijk niet meer toegestaan. Het Strandbal van Chiro Meulenberg bood een uitstekende gelegenheid om de CCV Swap-app in de praktijk te brengen. Vanaf het begin was de organisatie erg enthousiast over de mogelijkheid om hun gebruikte bekers in te leveren en tegelijkertijd beloond te worden voor hun inzet voor het milieu.

Terugbetalen herbruikbare bekers eenvoudig en efficient

Bezoekers konden op vier verschillende locaties op het evenement hun herbruikbare bekers inwisselen. Medewerkers voerden vervolgens het aantal ingeleverde items in op de CCV Mobile A920-terminal, waarna een QR-code werd gegenereerd en afgedrukt. Gebruikers konden vervolgens de QR-code scannen en het bedrag terugvorderen via de CCV Connect Portal. Het resultaat mag er zijn! Het gemak en de snelheid waarmee dit proces verliep, werden zeer positief ontvangen door zowel de bezoekers als de organisatie. Er zijn meer dan 750 transacties geregistreerd. Wil je de werking zien in een video kijk dan op www.ccv.eu/swap

De nieuwe standaard voor evenementen

Met de introductie van CCV Swap hebben we een nieuwe standaard gezet voor toekomstige evenementen met duurzaamheid als centraal thema. Door het stimuleren van het gebruik van herbruikbare bekers en het bieden van een beloningssysteem, heeft de app een positieve invloed gehad op het verminderen van afval en het vergroten van het bewustzijn bij de deelnemers. Het was een succesvolle samenwerking tussen CCV Connect en Chiro Meulenberg. We kijken ernaar uit om meer duurzame initiatieven te ondersteunen.

Zoekt je een duurzame en voordelige refund oplossing voor je evenement? Aarzel niet langer en neem contact met ons op!