Lokale Cadeaubon of Lokaal Spaarpunten Systeem: Ondersteun Jouw Lokale Winkelgebied en Laat Ondernemers Samenwerken

Lokaal Kopen en de Kracht van Samenwerkende Ondernemers

Lokaal kopen is een belangrijk onderwerp voor veel consumenten en ondernemers. Het stimuleert de lokale economie en zorgt voor een sterke gemeenschap. Samenwerkende ondernemers kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Door samen te werken kunnen zij hun krachten bundelen en een sterker aanbod creëren. Dit kan leiden tot meer klanten en een hogere omzet. Met een lokale cadeaubon en lokaal loyalty systeem wil CCV dit community gevoel stimuleren én concretiseren met meetbare resultaten. In de gratis uitgave Lokaal Kopen stimuleren, Betrokken ondernemers en meetbare resultaten lees je daar meer over.

Het Initiatief van CCV

Het initiatief van CCV om een lokale cadeaubon en lokaal spaarpunten systeem te introduceren is een mooi voorbeeld van hoe samenwerkende ondernemers lokaal kopen kunnen stimuleren. Met de lokale cadeaubon kunnen consumenten bij verschillende lokale ondernemers terecht, waardoor zij gestimuleerd worden om lokaal te kopen. Het lokale loyalty systeem beloont klanten voor hun loyaliteit aan lokale ondernemers, waardoor zij gestimuleerd worden om terug te komen. CCV heeft veel ervaring met deze aanpak. In België en Nederland heeft CCV meer dan 50 winkelgebieden verenigd via een lokale cadeaubon of lokaal spaarpunten systeem. 

Voordelen voor Consumenten, Ondernemers en City Marketing

Lokaal kopen biedt voordelen voor consumenten, ondernemers en city marketing. Het initiatief van CCV kan bijdragen aan een positief lokaal imago en kan nieuwe klanten aantrekken. Het biedt een nieuwe dienst aan die kan bijdragen aan de omzet van de lokale gemeenschap. Ondernemers kunnen door samen te werken een sterker aanbod creëren, wat kan leiden tot meer klanten en een hogere omzet. Consumenten kunnen met de lokale cadeaubon bij verschillende lokale ondernemers terecht, waardoor zij gestimuleerd worden om lokaal te kopen. Het lokale loyalty systeem beloont klanten voor hun loyaliteit aan lokale ondernemers, waardoor zij gestimuleerd worden om terug te komen. Uiteindelijk is het een win-win-win voor alle partijen, wat als het goed gaat met ondernemers, gaat het uiteindelijk ook goed met CCV. 

Ondersteuning van Lokale Overheid

Het is belangrijk dat meer gemeenschappen dit soort initiatieven omarmen. Door samen te werken kunnen ondernemers een sterkere positie innemen en de lokale economie versterken. Het is daarbij belangrijk dat de lokale overheid deze initiatieven ondersteunt en faciliteert. Zo kunnen zij bijvoorbeeld helpen bij het opzetten van een lokaal loyalty systeem of het invoeren en promoten van de lokale cadeaubon. Soms wordt hier een Ondernemersfonds of BIZ voor opgericht, maar ook een lokale city marketing organisatie kan een drijvende kracht zijn voor centrumgebieden. Als er lokaal al krachtige ondernemersclubs of ondernemersplatformen aanwezig zijn, dan kan het lokale bestuur zich beperken tot een financiële bijdrage en het aanstellen van een centrummanager. 

Investeer in Lokaal Ondernemen

In een tijd waarin grote online retailers steeds meer marktaandeel krijgen, is het belangrijk dat lokale ondernemers zich verenigen en samenwerken. Door lokaal kopen te stimuleren kunnen zij een sterkere positie innemen en de lokale economie versterken. Het initiatief van CCV om een lokale cadeaubon en lokaal loyalty systeem te introduceren is een mooi voorbeeld van hoe dit kan worden gerealiseerd. Door samen te werken kunnen ondernemers een sterkere positie innemen èn de lokale economie versterken.