Uw loyalty en cadeaukaart in de Apple Wallet

Vanaf maart is CCV Connect verbonden met de Apple Wallet. We starten in daarmee in de St-Truiden (België). Kort daarna kan de app ook bij andere communities geactiveerd worden. Zodra dit is gedaan kunnen consumenten hun Connect loyalty- en cadeaukaarten aan de Apple Wallet toevoegen.

Wat is de Apple Wallet

Tegenwoordig hoef je geen portemonnee bomvol pasjes, klantenkaarten en bonnetjes met je mee te nemen. Er zijn apps waarin je klantenkaarten, pinpassen, creditcards, tickets en kortingsbonnen digitaal kunt opslaan, zodat je deze altijd bij je hebt. Op de tickets en kaarten kan allerlei handige informatie staan, zoals het saldo van je klantenkaart, de vervaldatum van een cadeaukaart of instapinformatie voor een vlucht. Uniek aan de Apple Wallet integratie die we vanuit CCV Connect hebben gemaakt, is dat deze informatie ook actueel blijft na wijziging. Je vindt de app standaard op elke iPhone en Apple Watch. De wallet-app wordt onder andere gebruikt voor Apple Pay.

Voordelen van de Apple Wallet

 • Gemakkelijk te gebruiken: De Apple Wallet is zeer gebruiksvriendelijk en maakt het gemakkelijk om je spaarkaarten en cadeaubonnen op te slaan en te gebruiken. Het is niet meer nodig om fysieke bonnen bij je te dragen, omdat je ze altijd bij de hand hebt op je iPhone of iPad.
 • Veiligheid: De Apple Wallet is een zeer veilig platform voor het opslaan van cadeaubonnen en andere financiële informatie. Je gegevens worden beveiligd door geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals Touch ID en Face ID. Hierdoor kun je gerust zijn dat je gegevens beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang.
 • Snelheid: De Apple Wallet maakt het ook snel en eenvoudig om cadeaubonnen te gebruiken. Je hoeft alleen je iPhone of iPad bij de kassa te tonen en je kaart kan gescand worden.
 • Alles bij de hand: Met de Apple Wallet kun je eenvoudig al je cadeaubonnen verzamelen op één plaats. Je hoeft niet langer te zoeken naar verloren bonnen of te proberen ze te onthouden. Bovendien kun je gemakkelijk zien hoeveel saldo je nog hebt op elke cadeaubon.
 • Altijd actueel: Een van de grootste voordelen van de Apple Wallet is dat de waarde altijd actueel blijft. Na gebruik wordt je kaart ververst waardoor deze de actuele waarde van de cadeaukaart of het actuele puntensaldo van je spaarkaart toont.

Apple Wallet aanvragen

Indien u dat wenst plaatsen we de Apple Wallet koppeling op de CCV Connect portal die consumenten gebruiken om hun saldo te checken. Dit kan nadat u zich bij Apple heeft geregistreerd. Hieraan zijn eenmalige kosten verbonden alsook een kleine maandlicentie (tussen €10,- en €25,-). In de maandlicentie zijn de kosten van het genereren, beheren en gebruiken van de digitale kaart opgenomen. De digitale (wallet) kaart kunt u zelf ontwerpen. Hiervoor geeft u de achtergrondkleur, een banner en uw logo door. Zo behoudt u dezelfde uitstraling naar alle gebruikers van uw kaart. Wilt u meer weten en de Apple Wallet aanvragen? Stuurt u ons dan een e-mail.

Activeren Wallet

Als de wallet staat ingesteld kunnen consumenten deze eenvoudig gebruiken:

 Activeren via een desktop/laptop

 1. Via uw website gaan kaarthouders naar de CCV Connect portal.
 2. Voer het kaartnummer in
 3. Tik op:  Zet in Apple Wallet
 4. Volg de instructies op het scherm.

Activeren via een iPhone 

 1. Scan de kaart met de camera van uw device
 2. Tik op: Zet in Apple Wallet
 3. Volg de instructies op het scherm.

Ook Google heeft een wallet app. Deze wordt echter nog door weinig consumenten gebruikt. Mocht er voldoende belangstelling bestaan dan zullen we deze in 2024 ontwikkelen.