Met een Ledenkaart Betalen bij Sportclubs

Voor sportclubs is het vandaag de dag belangrijk om steeds te blijven innoveren en de ledenervaring te verbeteren. Een van de manieren om dit te doen, is door het introduceren van een ledenkaart, ook wel clubkaart genoemd, die de leden een aantal voordelen biedt.

Uniek Voordeel voor Leden

Een ledenkaart maakt het mogelijk om exclusieve voordelen te bieden aan de leden van een sportclub. Leden krijgen bijvoorbeeld een extra waarde wanneer ze hun kaart opladen, waardoor ze meer waar voor hun geld krijgen. Daarnaast is een ledenkaart een uitstekend middel om de leden aan de club te binden en hen extra gewaardeerd te laten voelen.

Cashless Betalen op Sportclubs

Cash geld wordt door de uitbaters steeds vaker als een last gezien. Het is tijdrovend, de kans op menselijke fouten is groter en het is diefstalgevoelig. Met behulp van de CCV Connect ledenkaart, kan cash geld worden omgezet naar “clubgeld”; geld dat enkel binnen de sportclub te gebruiken is om bvb een drankje te kopen. Hierdoor dient er bij het afrekenen van een drankje, geen wisseldgeld meer te worden teruggegeven. Zo maakt je jouw sportclub cashless. Ook biedt het elektronisch geld een heldere inkijk in de financiën van de club.

Extra Voordelen bij Opladen

Een aantrekkelijke manier om leden aan te moedigen hun kaart te gebruiken, is door extra voordelen aan te bieden bij het opladen. Bijvoorbeeld, wanneer leden hun kaart opladen met een bepaald bedrag, kunnen ze extra tegoed krijgen. Dit kan zowel online (via de smartphone) als met cash. Dit stimuleert niet alleen het gebruik van de kaart, maar verhoogt ook de loyaliteit van de leden.

Ook te gebruiken voor acties

De Ledenkaart van CCV Connect beschikt ook over allerhande loyaliteitsacties. Beloon leden omdat ze vaker komen, of vaker een drankje nuttigen aan de bar. Organiseer winacties en nog veel meer.

Digitale en Fysieke Varianten

CCV Connect kan zowel van digitale als fysieke ledenkaarten gebruik maken. De digitale variant bestaat uit een QR-code die vervolgens kan worden opgeslagen op de smartphone. De fysieke variant bevat de QR-code op een bankkaart-formaat kaartje. Desgewenst kan deze kaart worden uitgerust met een magneetstrook. Hierdoor kan de ontwaarding van de kaart ook op de betaalterminal plaatsvinden. Dit maakt dat de betaalflow steeds uniform is, wat vooral handig is wanneer er veel roulatie is in het personeel, zoals bij tijdelijke werkkrachten. De fysieke kaart biedt een tastbare herinnering aan het lidmaatschap en kan ook dienen als identificatiemiddel binnen de club.

Jouw Ledenkaart met CCV Connect in 5 stappen

Het implementeren van een ledenkaart met CCV Connect is eenvoudig en efficiënt. Hier zijn de stappen die een sportclub kan volgen:

1. Registreren en instellen: Registreer jouw sportclub bij CCV Connect en stel de mogelijkheden in voor de ledenkaart (online opladen, extra waarde, …).

2. Aanmaak van Ledenkaarten: Maak digitale en/of fysieke ledenkaarten en wijs deze toe aan de leden.

3. Opladen en Beheren: Bied leden de mogelijkheid om hun kaart op te laden via verschillende betalingsmethoden. Raadpleeg het tegoed en de transacties eenvoudig via het CCV Connect-platform.

4. Communicatie: Informeer de leden over de voordelen van de ledenkaart en hoe ze deze kunnen gebruiken. Dit kan via e-mail, nieuwsbrief, of een speciale bijeenkomst.

5. Ondersteuning en Training: CCV zorgt ervoor dat zowel jullie als het personeel goed getraind en geïnformeerd is over de nieuwe ledenkaart. Ook achteraf kan je bij ons terecht voor uitgebreide ondersteuning.

Meer informatie over de Ledenkaart oplossing

Het introduceren van een ledenkaart met CCV Connect biedt sportclubs een unieke kans om de ledenervaring te verbeteren, de financiën te vereenvoudigen en de loyaliteit van de leden te vergroten. Of je nu kiest voor een digitale of fysieke variant, de voordelen zijn groot. Kijk voor meer informatie op www.ccv.eu/connect/betaalkaart en neem contact met ons op.