Nieuwe Loyalty app: PlusPunt

Dat klanten gek zijn op spaar en loyaliteits programma’s is niet vreemd. Want zeg nu eerlijk: wie wil er niet beloond worden voor zijn aankoop in een winkel? Ruim 90% van de consumenten doet daarom ook mee aan één of meerdere spaarprogramma’s.

Ook voor lokale handelaarsverenigingen en binnensteden is een loyalty programma interessant. In ruil voor spaarpunten, geeft een spaarprogramma namelijk veel inzicht in het koopgedrag van een consument. Lokale ondernemers leren zo wie hun klanten zijn en wanneer ze de winkels bezoeken. Met deze gegevens kunnen ze klanten attenderen op speciale aanbiedingen of activiteiten.

Een andere aanpak met CCV PlusPunt

Loyalty programma’s werken veelal via een tablet die in de winkel staat. Dit is nu niet meer nodig. Speciaal voor steden en gemeentes introduceert CCV een consumenten app waarmee punten worden gespaard. Ondernemers hebben daardoor geen tablet meer nodig. Het enige dat ze hoeven te doen is een QR code op een zichtbare plaats bij de kassa plaatsen. Door de QR code te scannen maakt een consument kans prijzen die door de stad en de ondernemers beschikbaar worden gesteld. Net als met CCV Loyalty krijgen de ondernemers inzicht in de bezoekers aan hun winkel. Ze hoeven nu alleen geen tablet aan te schaffen of een aankoopbedrag in te voeren.

Primeur in België

De stad Harelbeke (nabij Kortrijk) gaat begin 2023 als eerste van start met deze nieuwe manier van loyalty. De laagdrempelige vorm van klantloyaliteit die CCV PlusPunt mogelijk maakt wordt gezien als een belangrijke stap om handelaars te helpen met de digitalisering en commercialisering van hun klantenbestand. Daarnaast wordt het ook aantrekkelijk voor een consument. Het prijzenpakket zal geregeld veranderen en bij iedere scan wordt de winkans groter.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze laagdrempelige vorm van Loyalty neemt u contact op met support@ccvlab.eu