Sprankelende spaaractie in Nieuwpoort

Stad Nieuwpoort (BE) wil de relatie tussen de ondernemers en de verschillende winkelgebieden nog meer versterken. Het stadsbestuur zet de komende jaren volop in op een vruchtbaar handelsklimaat. Zo is eind vorig jaar in Nieuwpoort een Winters Nieuwpoort spaaractie opgezet om de lokale economie te ondersteunen. Het digitaal loyaliteitssysteem CCV Connect werd daarbij ingezet om lokale aankopen te stimuleren en de actie vlot te laten verlopen. Consumenten kregen bij hun lokale aankopen de kans om prijzen te winnen.

De opzet van de actie

Nieuwpoort is dé shoppingstad bij uitstek. De eindejaarsperiode is dan ook de ideale gelegenheid om uit te pakken met een heuse spaaractie. De deelnemers aan de actie konden loterijlotjes verzamelen op basis van hun bestedingen. Voor elke €10 werd één digitaal lotje verstrekt en had de deelnemer dus één kans om te winnen. Daarbovenop werd er standaard 1 extra “gratis” lotje uitgedeeld. Met behulp van de loterij module van CCV Connect werden de 75 winnaars geselecteerd. Via de geautomatiseerde wekelijkse trekkingen en een grote eindtrekking maakten de deelnemers kan op ‘IkKoopInNieuwpoort Cadeaubonnen’. Naast wekelijkse kleinere prijzen waren er hoofdprijzen met een gezamenlijke waarde van €1.500,-, €1.000,- en €500,-.

Mooie resultaten

Zowel Stad Nieuwpoort als de lokale ondernemers zijn tevreden over het verloop van de actie. In totaal werden meer dan 115.000 lotjes uitgedeeld, wat garant staat voor een lokale besteding van bijna 1,2 miljoen euro.  Daarnaast stroomt ook het prijzengeld de lokale economie in.

Vervolg

Voor 2023 plant Nieuwpoort meer initiatieven met de IkKoopInNieuwpoort loyaliteitskaart om lokaal kopen te blijven promoten. CCV Connect zal ook een extra functionaliteit toevoegen, waarbij er per deelnemende handelaar een winnaar kan worden geselecteerd, zonder dat dit een administratief lastig proces wordt.

De eindejaarsactie in Nieuwpoort was een succes en heeft de lokale economie gestimuleerd. We kijken uit naar meer initiatieven in de toekomst om de lokale gemeenschap te ondersteunen en aan te moedigen om lokaal te kopen.