E-money

Snel en veilig elektronisch betalen

Cashloos betalen met e-money

Bijna niemand heeft nog contant geld bij zich. En als je al cash op zak hebt, dan is dat niet veel. Uit onderzoek blijkt dat twee op de drie personen geen contant geld meer op zak heeft. Dat is niet zo vreemd. Door de opkomst van contactloze betalingen en mobiele apps hebben we minder contant geld nodig.

De trend om cashless te betalen zet zich door op festivals en op events. Maar ook bij voetbalstadions, sportclubs en bij recreatie en verblijfsparken kiest men vaker voor e-money: een vorm van cashless betalen waarbij geld als tegoed op een smartphone, polsbandje, of eigen betaalkaart gezet kan worden. Pre-paid dus. Geen gedoe meer met bonnetjes of muntjes. Gewoon even scannen en klaar. Dat biedt heel wat voordelen. Zowel voor bezoekers als voor organisatoren of uitbaters.

Waarom kiezen voor e-money met CCV?

CCV is een van de weinige betaalpartners die via één en hetzelfde apparaat zowel closed loop-betalingen (met e-money) als open loop-betalingen (via de bank) kan aanvaarden. Dankzij dit hybride systeem kunnen bezoekers zelf kiezen of ze via e-money betalen of met hun bankkaart. Het ultieme gebruiksgemak. De nieuwste betaalterminals in Nederland en België zijn hiervoor geschikt.

Go cashless: download het ultieme stappenplan

Hopelijk ben je er intussen van overtuigd dat cashless voor jouw event of festival the only way to go is. Maar hoe doe je dat nu, cashless gaan? Wat moet je vooraf doen, wat heb je nodig, hoe bereid je je voor, wat tijdens het event en moet er nadien nog iets opgevolgd worden? We gidsen je door de verschillende stappen die je moet doorlopen om van je cashless event een succes te maken.

Download whitepaper

Voordelen van e-money voor organisatoren of uitbaters

Veiligheid

Jetons of drankbonnetjes namaken of stelen om er daarna doodleuk mee aan de bar te hangen? Dat is voorgoed verleden tijd.

Snellere service

Drankje bestellen, even scannen en weg. Zo snel gaat het met e-money. Geen tijdverlies meer met het ontvangen en wisselen van cash geld.

Fouten vermijden

Medewerkers kunnen zich ook al eens vergissen en een muntje te weinig innen.
Met e-money ligt de foutenmarge veel  lager.

Hogere consumptie

Wie cash geld uitgeeft, let iets beter op zijn budget dan wie elektronisch betaalt.
Kiezen voor e-money betekent vaak een hogere omzet.

Gegevens verzamelen

Elke transactie wordt elektronisch en in realtime opgeslagen. Even snel kijken hoeveel de voorlopige omzet bedraagt na één festivaldag of checken hoeveel virgin mojito’s er al verkocht zijn? Je ziet het meteen.

Gerichte marketingacties

Je weet van elke consument wat ze bestellen. Daar kan je op inspelen door hen gerichte boodschappen te sturen op basis van hun consumptiegedrag.
Denk bijvoorbeeld aan een leuke kortingsbon.

Flexibele pricing

Werk je met traditionele muntjes dan ben je gebonden aan de waarde ervan. Je moet namelijk altijd een veelvoud van de prijs van één munt hanteren.
Met e-money niet. Wil jij €2,55 vragen voor een drankje? Dan kan dat perfect.

Werkkapitaal

Kies je voor e-money, dan kan je consumenten stimuleren om vooraf geld op te laden op hun elektronische drager. Dit extra werkkapitaal kan jij dan gebruiken om bijvoorbeeld je leveranciers al te betalen.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Voordelen van e-money voor de consument

Veiligheid

Bezoekers hoeven geen cash geld meer op zak te hebben. De kans op diefstal of verlies wordt zo kleiner.

Geld vooraf opladen

Je hoeft niet langer aan te schuiven voor jetons of een drankkaart. Even snel wat geld opladen via de app en klaar.

Geld terugstorten na event

Dacht je ’s nachts nog even zin te hebben in een hamburger, maar kon die er toch niet meer bij? Geen probleem, het geld dat je over hebt kan je gewoon terugvragen via de site of de app.

Leuke ervaring

Minder lange wachtrijen, minder tijdverlies, je overschot terug en dus minder frustratie. Je zal tevreden zijn, dat garanderen we.

Onze klanten

Nederlands Openlucht Museum

Aan de rand van het natuurgebied De Veluwe kun je de geschiedenis van Nederland beleven. O.a. voor zakelijke arrangementen en gezelschappen is de e-money kaart beschikbaar. De bezoekers krijgen deze kaart mee en kunnen vervolgens in het hele park betalen. Het museum maakt gebruik van ons hybride betaalsysteem, waarbij bezoekers ofwel met hun bankkaart kunnen betalen ofwel met de (heroplaadbare) museumkaart.

RockVillage

Op de luxecamping van Rock Werchter betalen ze met hun eigen betaalkaart. Via de festivalwebsite, de app en de betaalterminals ter plekke kunnen consumenten een tegoed op hun kaart zetten. Via een mobiele app kunnen ze hun uitgaven en resterend saldo raadplegen.

Gratis demo

Zit u met vragen, twijfelt u nog of wil u graag vrijblijvend een demo krijgen? Laat het ons dan weten.

Stuur ons een berichtje en we komen snel bij u terug.

Contacteer ons