Spaarsysteem voor klanten

Spaarsysteem met spaarpunten

Spaarsystemen worden door veel ondernemers gebruikt. Als het goed wordt ingezet kan een spaarsysteem veel voordeel opleveren, zowel voor de klanten als de ondernemer zelf. In deze blog geven we een overzicht van de mogelijkheden en voordelen van een digitaal spaarsysteem.

Wat wil je met het spaarsysteem bereiken?

Ondernemers zijn gebaat bij trouwe klanten. Daar doen ze dan ook graag wat extra’s voor. Voor het grootste deel bestaat dit uit persoonlijke aandacht en service. Toch doen ze ook graag wat extra’s in de vorm van een korting. Het hoofddoel hierbij is om te belonen dat klanten vaker bij hen terugkomen. Dit kun je met een spaarsysteem realiseren door spaarpunten uit te geven.

 

Welk spaarsysteem? Digitaal of op papier?

Het lijkt misschien logisch om direct voor een digitaal spaarsysteem te kiezen, maar veel ondernemers kunnen prima uit de voeten met een papieren versie. Deze knipkaart of stempelkaart zie je nog veel bij kappers en ijssalons, maar ook bij promoties acties van winkelcentra is de spaarkaart een veel geziene spaarvorm. Vaak worden er dan zegels uitgereikt die de consument op een kaart plakt. Een volle spaarkaart is dan een korting waard of er kan een gratis product worden afgehaald. Soms zit er ook een prijsvraag aan gekoppeld.

  • De voordelen van een traditioneel spaarsysteem zijn de flexibiliteit, de brede inzetbaarheid en de lage (initiele) kosten.
  • De nadelen zijn de korte termijn inzet en de grote hoeveelheid administratie.

Digitale spaarsystemen kent iedereen wel van Joyn of Piggy. CCV heeft een soortgelijk spaarsysteem. Met dergelijke spaarsystemen spaart de consument via spaarpunten voor individuele beloningen van een specifieke ondernemer.  Het unieke bij CCV is dat er niet alleen voor individuele beloningen gespaard kan worden, maar dat er ook ‘gebiedspunten’ gespaard kunnen worden. Deze punten zijn dan inwisselbaar voor collectieve doelen prijzen of andere voordelen. Lees hier meer over een spaarpunten systeem voor jouw winkelstraat of ondernemersvereniging.

 

Kies je voor een bedrag of alleen voor spaarpunten?

Bij veel spaarsystemen wordt de waarde van de aankoop omgezet in punten. De gedachte is dat iemand die meer besteed ook meer terugkrijgt. Hoewel dat best logisch lijkt, kun je ook redeneren dat je juist wil belonen dát iemand je zaak bezoekt ongeacht het bestedingsbedrag. Dit heeft een bijkomend voordeel. Veel systemen werken namelijk met een tablet. Als klanten sparen dan moet je als ondernemer steeds apart het bedrag invoeren. Door een bezoek in plaats van de omzet te belonen zorg je er ook voor dat de tablet ‘customer facing’  kan zijn. Daardoor heb je als ondernemer minder handelingen. Met het spaarsysteem van CCV is beiden mogelijk. Sparen kan zelfs via een Android betaalterminal.

  • Nadelen digitaal spaarsysteem: eigen aanschaf tablet, ruimte bij je kassapunt
  • Voordelen: lange termijn inzetbaar, zowel individueel als collectief, verzamelen e-mail adressen !

 

Data-verzamelen met een spaarsysteem

In contact staan met je klant is het allebelangrijkste voor iedere ondernemer. Tegenwoordig hoort daar ook het digitaal opbouwen van kennis bij, dat heeft de Corona periode ook wel geleerd. Ondernemers die wisten wie hun klanten waren konden deze makkelijk bereiken en ook op andere manieren hun producten verkopen. Het verzamelen van e-mail adressen is daarbij een van de meest belangrijkste activiteiten. Bij het digitaal spaarsysteem van CCV gaat dat automatisch. Als ondernemer kun je vervolgens de klanten selecteren en eenvoudig een e-mailing versturen.

Meer weten?

Meer informatie over CCV Connect vindt u op onze website www.ccv.eu/connect. Voor een informatie, een afspraak of demonstratie kunt u ons eenvoudig bereiken via het contactformulier.