Uitbreidingen CCV Connect 2023

Apple Wallet (maart 2023)

Communities kunnen vanaf maart 2023 van de Apple Wallet gebruik maken. We gaan deze als eerste in de Stad St-Truiden lanceren binnen hun Shop & The City concept.

 

PlusPunt live (maart 2023)

In maart zal de PlusPunt app voor het eerst in gebruik worden genomen. De Stad Harelbeke heeft hiervoor de primeur en andere steden zullen daarna volgen. Met de app kunnen consumenten winkansen sparen bij ondernemers door een QR code te scannen. Er is geen hardware bij de ondernemer nodig.

 

Terminal koppelingen (live – update per maart 2023)

U kunt de cadeaukaarten en emoney betaalkaarten voortaan voorzien van een magneetstrook. Deze kleine uitbreiding op de licentie voegt veel gebruiksgemak toe voor winkeliers en consumenten. We optimaliseren het proces voor ondernemers om hun betaalterminal te koppelen.

 

Onderzoek naar Loyalty met bankpas (mei-oktober 2023)

Hoe mooi zou het zijn als consumenten hun bankpas kunnen gebruiken om Loyaltypunten te krijgen? We onderzoeken deze optie.

 

Nieuw design van de Portal (mei/juni 2023)

De Portal waarmee consumenten hun punten en kaartsaldo kunnen checken gaat een make-over krijgen en wordt daarmee weer geheel van deze tijd. Uiteraard houden we ook rekening met geïntegreerde portals via CCV Shop.

 

Monitoring/Alerts (juni 2023)

Om de uitgifte van cadeaukaarten en loyaltypunten veilig te houden en misbruik te voorkomen zullen we een begin maken met het toevoegen van alerts. Door deze alerts zullen mogelijke verdachte bij/afschrijvingen aan u gemeld worden zodat u hier gepaste actie op kunt ondernemen.

 

Eenvoudige verzending cadeaukaarten (augustus 2023)

Naast het aankopen van digitale cadeaukaart vouchers is het ook mogelijk om fysieke cadeaukaarten geautomatiseerd te verzenden. Voor grote aantallen en optimaal gebruiksgemak verloopt dat via een verzendpartij.  Enkele klanten geven er echter de voorkeur aan om zelf de cadeaukaarten te bezorgen. Soms worden daar vrijwilligers voor ingezet. We gaan het proces voor de persoonlijke bezorging makkelijker maken.

 

Coupons (september 2023)

We gaan de mogelijkheden om coupons te kunnen uitreiken en verzilveren verder uitbreiden. (Korting)coupons zijn een zeer gewilde marketingtool voor ondernemers. Als eerste kijken we naar de mogelijkheid om coupons aan de nieuwe PlusPunt app toe te voegen. Ondernemers zouden deze coupons ook zelf moeten kunnen maken.

 

Uitbetalingen via CCV (2023)

De lange gekoesterde wens om de cadeaukaart transacties (inkomend en uitgaand) via CCV te kunnen laten lopen, komt steeds dichterbij. De vrijstelling die hiervoor van De Nederlandsche Bank vereist is wordt naar verwachting de komende maanden ingediend. Hierna zal het wachten zijn op een beslissing. Dit geldt overigens alleen voor Nederland. De Nationale Bank van België heeft aangegeven dat er geen aanvullende kennisgeving nodig is.


Incasso van verkochte cadeaukaarten (2023)

In lijn met de uitbetalingen via CCV gaan we ervoor zorgen dat de bedragen van de verkochte cadeaukaarten bij de verkooppunten geïncasseerd kunnen worden. U kunt dit uiteraard ook zelf met uw bank regelen als u de inkomende geldstroom verder wil automatiseren.

 

Stadspas / Inwonerspas (2023)

We hebben al langer de wens om meer te bewegen naar het sociale (gemeentelijke) domein. Indien deze mogelijkheid zich concreet voordoet bij een stad zullen we dit oppakken en ons platform uitbreiden zodat ook stadspassen uitgegeven kunnen worden aan diverse bewonersgroepen.

 

Technische upgrades (verspreid in 2023)

We migreren komend jaar drie steden naar de centrale Benelux omgeving. Omdat dit communities met veel transacties zijn gaat hier veel voorbereidend werk in zitten.