American Express

Betalen met American Express

American Express (AMEX) is één van de drie grootste kredietkaartmaatschappijen ter wereld. Het is vooral een interessante betaalmethode als jouw klanten een hoge gemiddelde aankoopwaarde hebben. Met AMEX heb je een betaalmethode voor zowel de nationale als internationale markt.

Betalen met kredietkaart

American Express België

AMEX is in België niet de grootste aanbieder van kredietkaarten. Maar het bevindt zich wel in het hogere segment, waardoor de bestedingen relatief hoog zijn. Met American Express, VISA en MasterCard heb je 99% van alle kredietkaartaanbieders in huis. Met deze betaalmethode maak je het klanten over de hele wereld makkelijk om grote bedragen af te rekenen. In de winkel, maar ook online.

  • Relatief hoge bestedingen
  • Meest gebruikte online betaalmethode in België
  • Aankopen met kredietkaart zijn verzekerd voor klanten
  • Bedragen wordt pas later afgeschreven bij de klant

Hoe werkt een betaling via AMEX?

De AMEX kredietkaart werkt zowel in de winkel als online. Heb je een winkel? Dan werkt de kaart net als andere kredietkaarten: contactloos of met pincode.

Heb je een webshop waar klanten iets kunnen bestellen? Dan kan de koper in het betaalscherm 'American Express' kiezen. Vervolgens voert de klant naam, kaartnummer, vervaldatum en beveiligingscode die op de kredietkaart staan in. American Express autoriseert de transactie, incasseert het aankoopbedrag en maakt het bedrag vervolgens aan jou over.

Deze betaalmethode accepteer je nu eenvoudig via CCV. Meer weten? Contacteer ons.

Tarieven

American Express werkt met een servicevergoedingspercentage. Dat is afhankelijk van jouw branche en je jaarlijkse omzet. Als de omzet die je met deze betaalmethode hebt gemaakt, gemeten over een periode van twaalf maanden, meer dan de vooraf opgegeven omzet bedraagt, behoudt het kredietkaartbedrijf zich het recht voor om jouw servicevergoedingspercentage aan te passen conform de Overeenkomst voor acceptatie van de kredietkaart. Onderstaande prijzen gelden voor zowel online als offline transacties.

Branche Waarde transacties per jaar Tarieven
Overnachtingen* t/m € 100.000 per jaar vanaf 1,5% meer dan € 100.000 per jaar maximaal 3,1%
Restaurant t/m € 100.000 per jaar vanaf 1,5% meer dan € 100.000 per jaar maximaal 2,45%
Retail t/m € 100.000 per jaar vanaf 1,5% meer dan € 100.000 per jaar maximaal 2,25%

* Onder overnachtingen worden verstaan: B&B, campings, hostels, hotels, etc.