Ons verhaal

Unlocking the power of payment. Together.

CCV is in 1958 opgericht door Cor en Bep van de Velden in Arnhem. Wat toen begon als een klein accountantskantoor, groeide in de daaropvolgende jaren uit tot de full-service internationale betaalpartner die we nu zijn. 

Van het faciliteren van de eerste elektronische betalingen in Nederland in de jaren 70, tot het hier aanbieden van de eerste mobiele betaalterminals en het mogelijk maken van next-gen online betaaldiensten in heel Europa vanaf het begin van deze eeuw; CCV is altijd een pionier geweest op het gebied van betalen. 

Onze successen zijn gebaseerd op onze vooruitstrevendheid en toewijding aan ondernemerschap; we hebben de uitdagingen van ondernemers altijd begrepen en ons steeds weer bewust ingespannen om een verschil te maken voor hun bedrijven. En dat doen we nu nog steeds. 

Vandaag de dag betreedt CCV een nieuw tijdperk in betalingsverkeer. Inmiddels tellen we meer dan 900 medewerkers, verspreid over drie landen, en bedienen we ondernemers en bedrijven van elk formaat in heel Europa en daarbuiten. 

In de kern zijn we nog steeds het oprechte klant- en mensgerichte familiebedrijf waarmee het begon. We zijn een particulier bedrijf en geven evenveel om onze groei als organisatie als om de groei en het welzijn van onze werknemers, onze klanten en de maatschappij.  

Onze mijlpalen

Al meer dan zestig jaar stellen wij bedrijven en mensen in staat om soepel te betalen. Door onze vindingrijkheid, moed, innovatie en doorzettingsvermogen hebben we door de jaren heen vele mijlpalen bereikt. 

1958

Computercentrum Cor van de Velden (CCV) wordt opgericht

1967

CCV introduceert als eerste in Nederland een semi-geautomatiseerd boekhoudsysteem

1979

We maken de eerste elektronische betaling in Nederland mogelijk

1989

CCV brengt als eerste betaalautomaten op de Nederlandse markt

1992

CCV introduceert het eerste loyaliteitsprogramma op basis van een klantenkaart

1998

We introduceren de eerste mobiele betaalautomaat in Nederland

2000

Door overnames in Zwitserland, Duitsland en België groeit CCV flink

2003

We faciliteren de eerste online betalingen

2007

CCV begint met het verwerken van Nederlandse PIN-transacties

2013

We bouwen ons eigen data centrum

2018

CCV lanceert volgende generatie terminals met Android OS 

2021

De eerste cloud-kick transactie (een transactie die wordt geïnitieerd via de cloud i.p.v. een lokaal netwerk) gaat in productie