Bestuur

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van CCV Group B.V. bestaat uit Eric van Berckel (COO en voorzitter van de Raad van Bestuur), Andre Valkenburg (CCO), Michiel Bijleveld (CTO) en Sander Maatman (CFRO). Lees hier meer over de bestuursleden, hun achtergrond en verantwoordelijkheden.  

Eric van Berckel

Chief Operational Officer (COO) en voorzitter

In januari 2024 is Eric van Berckel benoemd als COO en voorzitter Raad van Bestuur bij CCV Group B.V. Eric heeft uitgebreide ervaring als bestuurder/ CEO, waarbij hij succesvolle transities heeft geleid bij verschillende bedrijven. Hij heeft zowel in commerciële als managementfuncties gewerkt in de betaalsector en de bedrijfsonderdelen Commercial Finance en Lease geleid binnen de bankensector.  

Als COO is Eric verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van efficiënte operationele processen om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Ook speelt hij een cruciale rol bij het formuleren en implementeren van operationele strategieën die bijdragen aan de algemene groei en de successen van CCV. Zo is hij verantwoordelijk voor strategisch personeelsbeleid, organisatieontwikkeling en security.  

Eric heeft een passie voor ruimtevaart en is regelmatig te vinden op een padel-, golf-, of squashbaan. 

Andre Valkenburg

Chief Commercial Officer (CCO)

Als Chief Commercial Officer is Andre Valkenburg vanaf januari 2024 verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten en ontwikkelingen van CCV Group. Andre heeft sinds 2007 diverse board posities gehad bij internationaal opererende payment bedrijven. Andre is afgestudeerd in de Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Michiel Bijleveld

Chief Technology Officer (CTO)

Michiel Bijleveld is sinds augustus 2016 onze Chief Technology Officer (CTO). Hij heeft ruime ervaring in informatietechnologie en operationeel management en combineert dit in zijn huidige functie met zijn commercieel inzicht en managementervaring. In een tijd van voortdurende digitalisering en innovatie binnen de betaalomgeving is hij verantwoordelijk voor de CCV Competence Centers.

Na zijn studie elektronica en telecommunicatie begon Michiel zijn carrière als projectmanager in het personenvervoer. Bij Connexxion gaf hij leiding aan de IT-afdeling en bekleedde hij vanaf 1999 diverse managementfuncties. Hij was destijds nauw betrokken bij de implementatie de OV-chipkaart, een nieuw contactloos betaalsysteem voor het openbaar vervoer in Nederland. Tussen 2009 en 2016 trad hij tevens op als voorzitter van het adviesorgaan van TransLink Systems B.V. Met deze achtergrond geeft hij bij CCV sturing aan de verschillende Competence Centers: Omnichannel, Payment Acceptance, Transaction Processing, Hosting, CC CCVLab en CICT. Ook de bedrijfsonderdelen Facilitair en Corporate Procurement vallen onder zijn verantwoordelijkheid.

Sander Maatman

Chief Financial and Risk Officer (CFRO)

CCV heeft Sander Maatman benoemd als CFRO van CCV Group B.V. in december 2023. Sander heeft ruime ervaring opgedaan bij de internationale financiële dienstverlener Aegon. Daar heeft hij 26 jaar gewerkt. Zijn loopbaan bestaat uit diverse (inter)nationale management- en directiefuncties.

In zijn meest recente functie als bestuurslid bij Aegon Asset Management was Sander verantwoordelijk voor Finance, Operations en IT. In deze functie gaf hij leiding aan een omvangrijk veranderprogramma om vier verschillende operationele platforms te integreren tot één bedrijfsplatform. Toen Sander bij Aegon Asset Management begon als CFRO, was hij verantwoordelijk voor finance, risk, legal en de strategieafdeling van Aegon Asset Management.

Bij CCV is Sander onder andere verantwoordelijk voor de financiële verslaglegging, business control, legal counsil, risk en compliance.

Sander studeerde Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft een Executive Master in Finance. Naast zijn passie voor finance, is Sander een fervent tennis- en padelspeler.

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het bestuur van CCV Group B.V. en de gang van zaken bij CCV Group B.V. De Raad richt zich volledig op het belang van het bedrijf en al haar stakeholders. Daarnaast ondersteunt en adviseert de Raad van Commissarissen de Raad van Bestuur.

De leden van de Raad van Commissarissen worden benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Na een eerste periode van vier jaar kan een lid maximaal één keer worden herbenoemd. Een kandidaat moet voor benoeming of herbenoeming voldoen aan de criteria die zijn vastgesteld in de profielschets.

We stellen hier de leden van de Raad van Commissarissen aan je voor.

Petra Teunis

Petra Teunis deed in haar loopbaan bij de Rabobank en in diverse bestuursfuncties kennis en ervaring op in de financiële sector. In februari 2020 is zij benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van CCV. Ze is tevens voorzitter van de Raad. Naast algemeen bestuur, focust zij zich op HR, Risk, Compliance, Audit en Finance.

Ben van Miltenburg

Ben van Miltenburg werd in december 2020 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van CCV. Hij heeft 25 jaar ervaring als directeur bij verschillende (beursgenoteerde) bedrijven, nationaal en internationaal en in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, verzekeringen, ICT, telecom en e-commerce.

Joke Bakker

Joke Bakker is een finance en risk professional met 25 jaar ervaring in complexe internationale omgevingen, voornamelijk binnen de financiële dienstensector (bankwezen, verzekeringen, kapitaalmarkten en pensioenen). Ze werd in oktober 2020 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van CCV.   

Toezicht van financiële autoriteiten

Behalve het toezicht van de Raad van Commissarissen staat CCV als financiële dienstverlener ook onder toezicht van verschillende autoriteiten. Ook moeten we altijd voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. We vertellen je graag meer over onze vergunningen, de regels waaraan wij moeten voldoen en onze certificeringen.