Betalen met bancontact online

De meest populaire betaalmethode van België. Ook in jouw webshop!

Bancontact als betaalmethode in jouw webshop, dat is een must!

> 60% gebruikt Bancontact

Meer dan 60% van alle online bestellingen in België worden betaald met Bancontact. Dit kan zowel via jouw bankkaart, de Payconiq by Bancontact app als verschillende bankapps.

> 135 000 transacties per dag

Dat komt neer op zo een 135 000 online transacties per dag! In België is het dan ook de meest populaire betaalmethode voor zowel offline als online betalingen.

via de kaart of smartphone met QR

Daarnaast kan jouw klant eenvoudig betalen via zijn bankkaart of via QR-code met zijn smartphone. Snel, veilig en gemakkelijk en bovendien gegarandeerde betalingen die direct bevestigd worden.

 

Altijd voordelige transacties met CCV Online Payments

€ 0.39 per geslaagde transactie

Volumekorting mogelijk vanaf 2500 transacties per maand

 • Geen abonnementskosten
 • Betaal per geslaagde transactie
 • Bruto uitbetaling
 • Uitbetaling: werkdag + 1

Hoe online betalingen integreren?

Via een CCV webshop

Heb je een CCV Shop webshop? Dan maak jij gebruik van een unieke oplossing. Zo geniet jij van geïntegreerde betaalmethoden binnen jouw webshopomgeving.

 • Betalingen en bestellingen geïntegreerd in 1 omgeving
 • Geen nood aan meerdere platforms of logins
Activeer binnen mijn CCV Shop

Via een gratis plugin

Verbind eenvoudig jouw webshop met onze gratis online betalingen plugin en integreer zo alle bekende betaalmethodes in jouw shop. We hebben diverse plug-ins ontwikkeld om het betaalsysteem te koppelen aan jouw e-commerce systeem. Zo zijn de betalingen van jouw klanten altijd gegarandeerd goed beveiligd.

 • Gratis plugins voor de meeste platformen zoals Woocommerce, Magento, Prestashop,...
 • Geen technische kennis vereist
Bekijk de plugins

Koppeling via API

Wens je een specifieke integratie met bijvoorbeeld een applicatie, boekhoudsysteem, e-commerce platform of ander systeem? Dan kan je beroep doen op onze API om het CCV- betaalsysteem te koppelen. Zo bepaal jij jouw eigen betaalomgeving met behulp van onze toegankelijke API.

 • Ideaal voor specifieke integraties
 • Volledige controle
Ontdek de API-documentatie

Is een online Bancontact-betaling veilig?

Een online Bancontact-betaling via de app of bankkaart is absoluut veilig! De transactie verloopt in 3 stappen (via 3D-secure beveiliging):

 1. Identificatie van de klant: de kaartgegevens worden kenbaar gemaakt.
 2. Authenticatie: de klant valideert de transactie met zijn digipass of kaartlezer. Zo kunnen er geen online transacties gebeuren met een gestolen kaart.
 3. Autorisatie: de klant geeft de toestemming om een transactie te laten doorgaan.
 4. Bevestiging: de transactie wordt goedgekeurd. Ook jij als handelaar kan deze bevestiging zien. De betaling staat binnen werkdag + 1 op jouw rekening.

Veelgestelde vragen

 • In welke landen wordt de betaalmethode Bancontact gebruikt?

  Bancontact is een Belgische betaalmethode. Zowel offline als online is dit de populairste manier van betalen bij consumenten. Als je Belgische consumenten en bedrijven wil bereiken, is dit een must-have.

  Een buitenlandse webshop heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om Bancontact als betaalmethode te aanvaarden. Belgische klanten kunnen eenvoudig in het buitenland afrekenen met bancontact.

 • Hoe kan ik zien of een betaling gelukt is?

  Je krijgt hiervan een melding via mail. Ook in het orderbeheer van je e-commerce omgeving zie je ook of een order geslaagd is.

  In CCV Shop heb je bovendien een apart payment dashboard. Dit is geïntegreerd in je webshopomgeving waardoor jij zowel je bestellingen als betalingen in één platform kan beheren. In andere platformen leveren we een apart merchant dashboard aan, bereikbaar via een browser.

 • Zijn er maximumbedragen verbonden aan het betalen met Bancontact?

  Het minimumbedrag voor een betaling via het scannen van een QR-code is € 0,02. Het maximumbedrag komt neer op € 500. Jouw klant moet een betaling via het scannen van een QR-code steeds bevestigen met zijn pincode, ongeacht het transactiebedrag.

  Heb je een bankrekening bij AXA, Belfius, BNP Paribas Fortis, Fintro, Hello Bank, ING, KBC, CBC of KBC Brussels? Dan bepaalt jouw bank de betalingslimieten. Consulteer hiervoor de algemene voorwaarden van uw bank. Ben je klant bij een andere bank, dan geldt er een betalingslimiet van €150 per week.

   

 • Kan mijn klant ook via zijn bankapp betalen met Bancontact?

  Als jouw klant Bancontact als betaalmethode aanvinkt bij het afrekenen van zijn bestelling kan hij zelf kiezen of hij de Payconiq by Bancontact app of zijn bankapp gebruikt om de betaling te voltooien.

  Bij sommige Payment Service Providers zie je de bankapps als een aparte betaaloptie/knop. Deze transacties zijn vaak duurder voor de handelaar. Met CCV Online Payments kan jouw klant vaak ook via zijn bankapp betalen en dit zonder meerkost.

   

 • Hoeveel betaal ik voor een Bancontact-transactie?

  De standaardprijs voor Bancontact-transacties bedraagt € 0.39 per transactie. Bij CCV Online Payments betaal je geen abonnementskosten. Geen transacties dan betaal je ook geen kosten!

  Vanaf 2500 transacties per maand is een volumekorting mogelijk. Neem contact op via sales.be@ccv.eu

   

 • Kan een Bancontact-betaling worden teruggedraaid door de consument

  Bancontact is een debet betaalmethode. Dit wil zeggen dat dit onmiddellijk van de rekening van de klant gaat. Het terugdraaien van de betaling is dus niet mogelijk. Jij als handelaar kan natuurlijk wel een terugbetaling voorzien.

   

 • Kan ik naast Bancontact nog andere betaalmethodes accepteren?

  Dat is zeker mogelijk! CCV Online Payments is een PSP die een brede waaier aan betaalmethoden bevat. Bekijk hier alvast de andere mogelijkheden. 

   

 • Hoe en wanneer wordt het bedrag uitbetaald?

  Wij betalen het brutobedrag uit binnen de periode van werkdag + 1.

  Stel  je ontvangt een betaling van € 35,5 inclusief BTW uit op een woensdag dan ontvang jij € 35,5 op donderdag op jouw rekening.

  Indien jij een betaling ontvangt op vrijdag, zaterdag of zondag. Dan ontvang jij de betaling op dinsdag.

 • Wat wordt er bedoeld met een bruto uitbetaling?

  Dit betekent dat jij het bedrag dat je ontvangen hebt van jouw klant ook integraal op jouw rekening ontvangt. Achteraf ontvang je een factuur van de transactiekosten.

  Bij sommige payment service providers worden de transactiekosten proactief van het uitbetaalde bedrag getrokken. Bij CCV Online Payments is dit niet het geval. Bruto uitbetalingen zijn vooral een voordeel voor het verwerken van de boekhouding.

 • Hoe kan ik starten met het aanvaarden van online Bancontact-betalingen in mijn webshop?

  De eerste stap in het ontvangen van Bancontact-betalingen is het aanmaken van een account (zie oranje buttons) waar jij de nodige gegevens kan aanleveren. Aangezien het om financiële middelen gaat moeten er eerst een aantal zaken geverifieerd worden alvorens je van start kan gaan.

  Deze procedure is er zowel voor jouw als onze veiligheid zodat jij steeds correct kan uitbetaald worden op de juiste rekening.

Vragen of advies nodig?

Heb jij nog vragen omtrent CCV Online Payments? Laat jouw gegevens achter en we helpen jou zo snel mogelijk.