Maak kennis met Carola

Hoe het is om als Risk and Compliance Business Partner te werken

"Het allerleukste aan mijn functie is dat ik echt een brug kan slaan tussen eerste en tweede lijn. Enerzijds overleg ik vakinhoudelijk met mijn collega's; experts op het gebied van Risk Management, Compliance en Privacy. Anderzijds maak ik samen met mijn collega's van de Business een vertaling naar de praktijk. Ik ervaar CCV als een mensgericht bedrijf, waar mijn inzet wordt gewaardeerd en ik ruimte krijg om te groeien en te ontwikkelen."

- Carola Kwint, Risk and Compliance Business Partner

Moeten alle risico's vermeden worden?

Nee hoor; ondernemen is ook risico nemen. Op sommige vlakken heeft CCV een grotere risicobereidheid. Denk bijvoorbeeld aan strategie en innovatie. Het is dus ook onze taak om CCV te helpen om bepaalde geaccepteerde risico's bewust te kunnen nemen.

Is het beperken van risico's uitsluitend de rol van Risk, Compliance en CDD?

Nee, zeker niet. Iedereen in de organisatie is risicomanager. Alleen is niet iedereen ook risicomanagement-expert. Wij hebben daarom de taak om te helpen met het vergroten van die kennis en vaardigheden binnen de rest van de organisatie.

Is het saai om een risicomanager of compliance officer te zijn?

Niet bepaald: CCV is zeer dynamisch. "Never a dull moment" zeggen we weleens. Je bent betrokken bij veel interessante ontwikkelingen. Ook gaat het niet alleen maar om de 'harde beheersing'. Risicocultuur en -gedrag zijn ook belangrijke aspecten waar we naar kijken.

Wat is leuk aan dit werk?

Het werk is afwisselend en uitdagend. De kern van CDD is bijvoorbeeld het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme. Samen met je team beoordeel je de risico's bij nieuwe en bestaande klanten; van de bakker op de hoek tot aan de grootste multinational.

Waarom is KYC/CDD zo belangrijk?

Het werk van KYC/CDD is niet glamoureus, maar wel essentieel voor het behoud van de integriteit van financiële instellingen. Maar ook buiten de organisatie draagt de rol bij aan een gezonde economie en een samenleving die minder wordt beïnvloed door georganiseerde misdaad.

Wat levert dit werk je op?

Wie werkt in Risk, Compliance of CDD bij CCV speelt een belangrijke rol in onze organisatie met veel impact. Het is vaak ook lonend om te weten dat je potentieel bijdraagt aan het identificeren, aanhouden en frustreren van criminelen en terroristen.

Alle vacatures

Geen vacature beschikbaar