Succesvol met nicheproduct

Niki en Stephanie hebben beiden een verleden in de mediasector. Na een gezinsuitbreiding zetten ze de stap naar een gezamenlijke onderneming ‘The Work/Life Balance’. Het ontstaan van de SuccesPlanner is hier een logisch gevolg van en een mooie combinatie van al hun opgedane ervaringen. Hoe hielp CCV hen in het realiseren van hun online verkoop?

De SuccesPlanner, wat is het juist?

Niki: “De SuccesPlanner combineert meerdere dingen. Enerzijds is het een overzichtelijke jaarplanner die je helpt om je tijd zo goed mogelijk in te plannen en die ruimte biedt aan al je dagdagelijkse gedachten, to do’s, … zodat je structuur en routine in je leven kan brengen. Anderzijds is het een soort van zelfcoachingtool waarbij je wordt uitgedaagd om na te denken over de dingen die jij écht wil in het leven en te werken van droom naar doel tot plan van aanpak.”

Op welke manier hopen jullie mensen te helpen met de SuccesPlanner?

Stephanie en Niki: “Op ons eigen dromenbord staat “mensen raken” – iets bijdragen dat een verschil kan maken. Ons bedrijfje met als naam “The Work/Life Balance” gaf al de richting aan dat we mensen willen verderhelpen om hun doelen te bereiken. Of het nu gaat om een student, huismoeder, sportman, therapeut, professional of iemand die op zoek is naar zichzelf. Het maakt niet uit, iedereen heeft doelen en dromen. En wat is er mooier dan hieraan een steentje bij te dragen?”

Bij het uitbrengen was de SuccesPlanner meteen uitverkocht. Hoe gingen jullie hiermee om?

“Bewust en heel trots. In tijden van overaanbod spelen we graag op exclusiviteit, aldus Niki”. “Door bewust traag te groeien, vermijden we een overproductie en verscherpen we ons product. Door af en toe het bordje uitverkocht te kunnen hangen, stijgt de waarde en de honger. Een trukje van een zekere mr. Jobs?”

De CCV-shop www.succesplanner.com richtten jullie zelf in. Welk thema kozen jullie en waarom?

Niki: “We vertrokken vanuit het thema Exo Food. In een paar klikken is duidelijk hoe je pagina er zal uitzien en het doorvoeren van aanpassingen gaat gemakkelijk via het backpanel.
We vinden het superhandig dat je meteen ook kan zien hoe de site er mobiel uitziet. Steeds meer mensen surfen (en kopen) mobiel waardoor een responsive website noodzakelijk is. We kijken trouwens altijd eerst hoe deze eruit ziet op mobiel, erna pas op een computerscherm.”

Jullie klanten situeren zich zowel in Nederland als België. Hoe helpt de software van CCV Shop hierbij?

Niki: “Dit was de dealmaker! We zochten eerst en vooral een webshop die een opsplitsing aanbod voor particulieren en btw-houders. Niet alleen in België, maar ook in Nederland zodat we als Belgisch bedrijf gemakkelijk aan Nederlandse bedrijven de zogenaamde btw-verlegging konden aanbieden. Met andere woorden, dat ze aan ons geen btw moeten te betalen. De CCV Shop-software lijkt hier perfect voor geschreven. “

“Naar ons gevoel is dit online platform in regel met wat de boekhouding vraagt”, aldus Stephanie. “Voor ons betekent het een juiste administratie voeren en dus een ontzorging voor de boekhouder.”

Ik kan me voorstellen dat social media heel erg belangrijk is voor jullie. Doen jullie beroep op influencers?

“Zeer belangrijk. Stories sell en wij houden ervan om een gevoel mee te geven”, aldus Stephanie. “Ook kan je zo voelen hoe je product in de markt ligt. We proberen influencers in te schakelen. Dat het werkt? Wel laat ik het zo zeggen, op een dag maakte iemand een opmerking in een reactie van een bekende blogger met meer dan 65.000 volgers. Als gevolg reed ik de volgende dag met een volle wagen aan pakketjes naar het postkantoor. “

De vraag om lezingen te geven groeit. Merken jullie zelf dat bepaalde thema’s aan belang winnen?

Niki en Stephanie: “We zoeken altijd naar de minst directe verkoopsfeeling. Mensen helpen moet primair staan. Ook leren wij enorm veel van de mensen en met inspiratiesessies en workshops proberen we hen bewuster te maken van hun eigen passies en drijfveren. Een gelukkig iemand staat in balans op verschillende vlakken en wij bieden tools aan die dit bevorderen. We willen allemaal weleens geïnspireerd worden, niet?”

Sta je net als Stephanie en Niki open voor persoonlijke en professionele groei? Wij geven een exemplaar weg! Ga naar onze facebookpagina en maak kans op jouw eigen SuccesPlanner.