Vier tips om je webshop succesvol(ler) te maken!

Als ambitieuze ondernemer ben je op een bepaald punt in je carrière toe aan de volgende stap. Een webshop is voor velen een goeie zet. Maar hoe maak je hier nou een succes van? Met deze tips geef je een boost aan je online zichtbaarheid.

Tip 1: Uniek en to-the-point

Heb jij al wel eens nagedacht over jouw unique selling points? Waar onderscheid jij je in ten opzichte van de rest? Zoom eens uit en kijk kritisch naar wat jou bijzonder maakt. Zorg ervoor dat deze aspecten meteen zichtbaar zijn als iemand jouw webshop bezoekt. Laat zien wie je bent.

Tip 2: Content is KING

Een klant kan jouw producten online lastiger beoordelen dan in real life. Daarom is beeld éxtra belangrijk. Met duidelijke productbeschrijvingen en aantrekkelijke foto’s zorg je voor beleving. Zorg er daarnaast voor dat je webshop goed gevuld blijft door steeds nieuwe video’s en foto’s toe te voegen. Is jouw webshop al content proof? Dan ligt er nog één kans in het verschiet: social advertising. Met goede advertenties verleid je je klanten om een bezoekje te brengen aan jouw webshop.

Tip 3: Ken je klant

Een webshop starten is één, de shop onderhouden is twee, maar je klanten verrassen is drie. Listen to your customers. Wat vinden ze leuk en wat vinden ze minder leuk? Spits je oren en leer ze kennen.  Nodig eens wat klanten uit. Of verzamel relevante data van ze zodat je ze optimaal kunt bedienen. Heb je hier hulp bij nodig? We helpen graag!

Tip 4: Gebruiksvriendelijk

Besluit een klant over te gaan tot aankoop? Dan moet het een fluitje van een cent zijn om het product aan te schaffen. Zorg ervoor dat je klant in maximaal drie stappen een aankoop kan voltooien. Moeten ze meer dan drie stappen doorlopen om die ene broek te kopen? Dan heb je de kans dat de klant afhaakt. Zorg daarom voor een praktisch ingericht betaalproces. Laat een test-panel jouw betaalproces eens doorlopen. Zo weet je precies hoe de klant de verschillende pagina’s beleeft.

Tip 5: Betalen? Net zo makkelijk!

Bancontact, VISA of Mastercard? Zorg ervoor dat jij die betaalmethoden aanbiedt die jouw klanten fijn vinden. Kijk hierbij naar de markt waarin jouw webshop actief is. Richt jij je op de Belgische markt of de internationale markt? Zijn jouw klanten geoefende online shoppers of zijn ze iets terughoudender?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het opzetten of boosten van je webshop? CCV Shop is het antwoord!