4 goede contentvoorbeelden waar je iets van kan leren

Contentvoorbeelden

De zomermaanden zijn de drukste periode voor bijna elke schoonheidsspecialist(e), make-up artist of kapper. Vriendinnen doen een verwenuitje, aanstaande bruidjes (en hun bruidsmeisjes) maken een afspraak voor hun grote dag en dan heb je nog een aantal mensen die zich gewoon een nieuwe zomerse look willen aanmeten. Je beschikbare tijd om wat leuks op social media te plaatsen is dus beperkt en je creativiteit blijft uit. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen! Zie hier onze tips voor meer variatie in je content tijdens de zomermaanden.

 1. Breng je persoonlijkheid naar voor
 2. Maak voor-en-na-materiaal
 3. Maak af en toe een video tutorial
 4. Zet je expertise in de kijker

1. Breng je persoonlijkheid naar voor

Als beauty expert werk je 1-op-1 met je klant. Jij bent het merk. Hoe jij communiceert en wat je uitstraalt, is dan ook een belangrijke reden waarom mensen kiezen voor jou in plaats van voor een ander. Om die personal touch toe te voegen aan je social media, post je dus best berichten vanuit je persoonlijke ervaring.

Aurelie Bekaert, de make-up artist achter BE-AU, heeft dit goed begrepen. Hoewel ze minder actief is op Facebook, is haar Instagram-account een ware goudmijn. Of ze nu de styling voor een modellenshoot verzorgt, een workshop geeft of een productaanbeveling doet – het materiaal dat ze post ziet er prachtig uit en is altijd voorzien van een caption die haar volledig weerspiegelt: een vrolijke lachebek die professioneel altijd topresultaten aflevert. While you’re at it – bekijk zeker haar Instagram Stories. Ook daar weet ze je steeds in te pakken met haar warme persoonlijkheid en herkenbare beauty blunders.

BEAU

2. Maak voor-en-na-materiaal

In de beautysector is het eindresultaat key. Vraag consequent of je van je klanten een voor- en na-foto mag maken. Zo zien ze zelf de impact van hun make-over en heb je achteraf voldoende materiaal om te (her)gebruiken op social media.

Vraag wel altijd toestemming en wees duidelijk wat je met de foto van plan bent. Verschijnt deze louter op social media, of ga je deze ook plaatsen op je website of een fysieke banner? Mag je hem/haar taggen om meer mensen te bereiken? En heel belangrijk: wat voor foto’s ga je precies maken? Als je klant bijvoorbeeld niet graag op social media verschijnt, kan je voorstellen een deel van het gezicht te fotograferen.Zo kan je het resultaat tonen, maar is je model minder of niet herkenbaar.

Iemand die dit frequent doet is BoBelle, een lokale schoonheidsspecialiste uit Hamme die zich specialiseert in permanente make-up.

3. Maak af en toe een video tutorial

Filmpjes zijn razend populair op zowel Facebook als Instagram. Je kan ze gebruiken voor zowat elke gelegenheid en het vraagt niet noodzakelijk veel van je tijd om ze te maken.. Denk aan een boomerang van jezelf op locatie of een kort filmpje met je smartphone van het eindresultaat. Op Facebook specifiek kan je ook af en toe een video delen van de merken waarmee jij het liefste werkt. Zo heb je meteen leuk, professioneel ogend materiaal zonder dat je er een hele productie van moet maken.

Wil je toch meer tijd investeren in je eigen video’s? Dan kan je het voorbeeld van MUA Angeeliek volgen. Als lokale make-up artiste uit Oudenaarde zit ze maandelijks zelf voor de camera voor een glamour make-up tutorial. Met een goede focus op haar gezicht, wat tekst hier en daar én een rechtenvrij muziekje eronder, laat zij zien hoe je in een handomdraai zelf de look kan nabootsen.

4. Zet je expertise in de kijker

Het is niet voor niets dat beauty goeroes de scepter zwaaien op kanalen zoals YouTube en Instagram. Hoewel ze zelf stylen of knippen, geven ze hun geheimen toch altijd prijs. En dat werkt. De boekingen komen binnen, producten worden verkocht. De kracht van hun autoriteit? Ze gooien niet zomaar met producten naar je, maar doen ze aanbevelingen vanuit hun expertise. Het is bijna alsof je met een vriend of vriendin aan het praten bent.

Een voorbeeld van Cheveux Heureux, een kapper uit Leuven:

Mocht je even vastzitten, dan kunnen deze insteken je alvast verder helpen:

 • Wat gebruik je het beste voor haar- of huidtype X?
 • Wat vermijd je best op vlak van verzorging, producten of huismiddeltjes?
 • Hoe zorg je dat je geen roos / pukkeltjes / … hebt / krijgt?
 • Welke routine levert je het beste resultaat op?
 • Hoe kan je heel snel / goedkoop / crueltyfree / … een … look creëren?
 • Hoe bescherm je je huid / haar tegen… ?
 • Hoe behandel je je huid / haar op lange termijn?
 • Wat is je favoriete product / tip?

Je kan er perfect leuke foto’s of video’s van maken en zelfs artikels over schrijven waarin je naar je favoriete producten verwijst. Heb je daar momenteel de website nog niet voor? Bekijk welke oplossingen CCV voor je in petto heeft!

Zozo. Dit waren onze vier tips. Je kan deze ook aanvullen met leuke quotes en memes, maar onthoud dat het meer moet zijn dan dat alleen. Heel veel succes (en plezier) met het boosten van je social media!