Een betaalterminal is evident voor Brasserie Taste

Taste Brasserie: Vilvoorde - Machelen

Voor jouw klanten is het een echte luxe als je als ondernemer tal van betaalmogelijkheden aanbiedt. Want zeg nu zelf: niks vervelender dan niet kunnen betalen zoals je dat wilt. Brasserie Taste in Vilvoorde aanvaardt sinds vorig jaar American Express op hun CCV-betaalterminal. Wij stelden zaakvoerder Bart Van Hoecke enkele vragen!

Zeg 'ja' tegen American Express en verwelkom meer klanten

Met American Express werft u nieuwe, betaalkrachtige particuliere en zakelijke klanten aan, zowel uit binnen- als uit buitenland.
American Express biedt betaalkaarten met uitgestelde betaling. Elke dag werkt American Express® om betalingen eenvoudiger en veiliger te maken. Als wereldwijde financiële dienstverlener handelt American Express dagelijks miljoenen transacties af voor zowel particulieren als bedrijven. American Express heeft zo’n 55 miljoen loyale Kaarthouders in meer dan 150 landen.

Hoe ben je in de horecasector beland?

Bart: “De liefde voor de horeca is bij mij vroeg begonnen. Als kind volgede ik les aan de Hotelschool en ondertussen heb ik al 28 jaar ervaring op mijn teller staan. Dit in verschillende functies en restaurants. Het is leuk om nu baas te zijn van mijn eigen zaak.”

Welke factoren zorgen ervoor dat je je job graag doet ?

Bart: “Eten staat voor mij gelijk aan emotie. Aangezien mensen dagelijks eten, worden we uitgedaagd om creatief te zijn in onze keuken en zo onze klanten te blijven verrassen. Ook het sociaal contact en de enorme afwisseling zijn voor mij de grote troeven van deze sector.”

Hoe proberen jullie mensen te verleiden tot een bezoekje aan de zaak?

Bart: “De twee kanalen die voor ons het beste werken zijn onze Facebookpagina en mond-tot-mondreclame! Het is dan ook onze missie om iedereen hier met een glimlach/goed gevoel naar buiten te laten gaan.”

Wie zijn jullie klanten?

Bart: “Ons cliënteel is een heel divers. Door onze ligging bestaat de grootste groep wel uit zakenmensen uit binnen- en buitenland.”

Hoe betalen jullie klanten het liefst?

Bart: “Bij ons in de zaak betaalt zo’n 85% met de kaart. We zien dat aantal ook jaarlijks stijgen. Particulieren hebben steeds minder cash op zak en zakenmensen werken veel met business cards.

Er bestond dan ook geen twijfel om te investeren in een betaalterminal. Als horecazaak willen wij de klanten laten betalen op de manier die zij verkiezen. Bovendien hebben we op die manier zo weinig mogelijk cash in huis.”

Er bestaan verschillende soorten betaalterminals. Welke hebben jullie gekozen en waarom?

Bart: “Wij willen onze klanten de beste service bieden.Dat begint op het moment dat ze de zaak binnenstappen en eindigt wanneer ze vertrekken. Het afrekenen is hier dus een (noodzakelijk) onderdeel van. Met de mobiele betaalterminal hoeft een klant zich niet langer te verplaatsen, en kunnen we vlot afrekenen aan tafel.”

Een jaar na opening wilden jullie ook American Express aanvaarden op de betaalterminal. Waarom?

Bart: “In het begin was het voor ons moeilijk in te schatten wie zou langskomen en hoe zij het liefste betalen. Sinds de opening komen steeds meer werknemers van de (Amerikaanse) bedrijven in de buurt langs om te lunchen. Om deze klanten niet mis te lopen en ze optimaal te bedienen, kwam de beslissing om ook AMEX als betaalmethode te aanvaarden op onze terminal.”

Welk advies wil je, op basis van jullie ervaringen, meegeven aan collega-ondernemers?

Bart: “Vandaag de dag zijn mensen op zoek naar een leuke belevenis, zeker tijdens een restaurantbezoek. Zorg dat je hierin het verschil maakt, het aanbieden van verschillende betaalmogelijkheden is daar een onderdeel van.”

Ook American Express aanvaarden?

Onze collega's helpen je graag verder: 0800 22 789 of sales@be.ccv.eu