De webshop van Eva Mouton: een investering in sneller en gemakkelijker online shoppen

Webshop Eva Mouton

Eva Mouton ken je misschien van haar passages in De Standaard en Flair. Deze bezige bij heeft sinds kort ook haar eigen webshop vol bijzondere creaties. Voor het bouwen van die webshop en de verwerking van haar online betalingen, deed ze een beroep op CCV.

Voor wie je niet kent, wie is Eva Mouton?

Eva: “Ik ben een Belgische illustrator en cartoonist en werk voornamelijk in opdracht van bedrijven, kranten, de overheid en uitgeverijen. Lezers van De Standaard kennen me waarschijnlijk van mijn wekelijkse cartoon ‘Eva’s gedacht’. Daarnaast illustreer ik ook boeken, ontwerp ik wenskaarten en maak ik muurtekeningen.”

Vanwaar de drang om een webshop te starten?

Eva: “Jaren geleden, toen ik pas afgestudeerd was, zocht ik een manier om de kerstkaartjes en buttons die ik tekende te verkopen. Ik heb toen een kleine gratis webshop opgericht. Het zag er niet uit, maar het werkte. Mijn spullen verkochten zo goed dat ik na een paar jaar de opbrengst van die webshop wou investeren in een nieuwe, professionelere webshop.”

Waarvoor kan men bij jou terecht?

Eva: “In mijn webshop verkoop ik postkaarten, de boeken die ik illustreer, pins en magneten. Daarnaast vind je er ook mijn eigen stoffenlijn en maak ik sweaters en babypakjes in samenwerking met Mister T.”

Wat deed je kiezen voor CCV Shop als webshopplatform?

Eva: “Ik wou mijn webshop al langer vernieuwen, maar zag op tegen de rompslomp die daar vaak mee gepaard gaat. Mister T overtuigde mij om met jullie samen te werken omdat hij zelf alleen maar positieve ervaringen heeft. Na een eerste kennismaking was ik overtuigd: jullie konden snel schakelen, waren heel enthousiast en het platform kon bieden wat ik nodig heb. Het voelde meteen goed.”

Je koos ervoor om je webshop te laten bouwen. Wat vond je zelf belangrijk bij de opbouw?

Eva: “Het gebruiksgemak vind ik heel belangrijk. Alles moet er gemakkelijk en vlot uitzien, zonder mijn eigen stempel op de webshop uit het oog te verliezen.”

In welke mate was je zelf betrokken bij het design van de webshop?

Eva: “We hebben het design zelf gemaakt en die hebben jullie als uitgangspunt genomen om mee aan de slag te gaan. Tijdens een follow-upvergadering hebben we op jullie aanraden hier en daar nog wat aanpassingen gedaan om het gebruiksgemak nog meer te optimaliseren. Nu mijn webshop af is, ben ik heel blij met het resultaat!”

Webshopdesign Eva Mouton

Bij de keuze van de online betaalmethoden had je een duidelijke mening, vertel!

Eva: “Tot voor kort konden mensen enkel betalen via overschrijving of PayPal, wat soms tot frustratie leidde bij mijn klanten. Een nieuwe webshop betekende dan ook een nieuw en uitgebreider gamma betaalmethoden. Het feit dat jullie betaalsysteem in het platform geïntegreerd zit, maakt het proces een stuk gemakkelijker.”

Hoe heb je het contact ervaren met ons e e-commerce team?

Eva: “Alles verliep heel vlot. Een eerste kennismaking bij ons op kantoor, een opleiding bij jullie om het platform te leren kennen en gebruiken, contact via telefoon of e-mail, enzovoort. We zijn heel tevreden van hoe alles is verlopen.”

Welke tip heb je voor (startende) collega-ondernemers?

Eva: “Als je goesting hebt: doén. Niet te veel nadenken! Begin klein en bouw langzaam iets op. Maak geen schulden, maar investeer het geld dat je verdient opnieuw in je webshop. Zo bouw je langzaam maar zeker aan je eigen verhaal.”

Wil je ook een webshop beginnen? Lees hier alles over CCV Shop.