Reactie CCV op wetsvoorstel op het verplicht aanvaarden elektronisch betalingen

CCV-budget-in-omgeving

CD&V Kamerlid Leen Dierick dient een wetsvoorstel in dat elke handelaar verplicht om minstens één manier van elektronisch betalen aan te bieden aan zijn klanten. CCV als betaalleverancier is natuurlijk voor het promoten van elektronisch betalen. De vraag stelt zich of er boetes moeten worden gekoppeld aan handelaren die geen elektronische betalingen aanvaarden.

Sam Arckens, CCO van CCV, reageert:

“Er zijn alternatieven om elektronisch betalen te stimuleren en dus de veiligheid en het betaalcomfort te verhogen, denk maar aan fiscale maatregelen voor handelaren die inzetten op het stimuleren van elektronisch betalen. Denk maar aan verhoogde belastingsaftrek van investeringskosten. Ook betaalleveranciers als CCV leveren hun aandeel in het stimuleren van elektronisch betalen. We zetten in op toegankelijke formules en investeren in nieuwe technologie.”

Vragen of benieuwd naar de betaaloplossingen van CCV?

Ontdek ons aanbod betaalterminals of contacteer ons via 0800 22 789 of sales@be.ccv.eu

Over CCV

CCV zorgt al 20 jaar dat Belgische handelaren vlot betalingen kunnen ontvangen. Door een snelle en betrouwbare service groeide CCV uit tot de nummer twee op de Belgische markt met een marktaandeel van 20%. KMO’s de beste betaaldiensten aanbieden blijft een belangrijke focus, onder andere door een one-stop-shop-aanbod voor online en offline betalingen en value added services.