Betaalterminal reinigen met eigen middelen

Het proper houden van de apparatuur is belangrijk voor het (dagelijkse) gebruik en hygiëne, vooral nu met het Corona-virus. Om je betaalterminal zo goed mogelijk schoon te houden, vind je hieronder een paar praktische tips.

Tip 1: Moedig het contactloos betalen aan, want zo beperk je het contact tussen je klant en de betaalterminal! Communiceer erover richting je klanten.

Tip 2: Zet een desinfecterende handgel naast je betaalterminal zodat klanten hun handen voor en/of na het betalen kunnen reinigen.

desinfecterende handgel

Tip 3: Houd de betaalterminal proper met de reinigingsset van CCV  of door IPA-spray (Isopropanol)* op een droog papieren doekje te spuiten en vervolgens te wrijven op je terminal. Niet keihard wrijven, want dan schuurt zelfs het papieren doekje.

reinigingsset

IPA spray

Let op: maak geen gebruik van een té nat (schoonmaak)doekje, want hierdoor beschadig je de betaalterminal. Gebruik dus een droog doekje met een spray of een paar druppels Isopropanol*. Spuit nooit vloeistof, zoals ontsmettings-/desinfectiemiddel, direct op je betaalterminal! Gebruik geen bleekmiddel, waterstofperoxide, verdunner, trichloorethyleen of op keton-gebaseerde oplosmiddelen. Deze middelen kunnen de betaalterminal beschadigen.

Tip 4: Bedien de betaalterminal zelf uitsluitend met latex handschoenen (die je regelmatig ververst).

latex-handschoenen

 

* = IPA-spray (Isopropanol) is een alcohol die voor reiniging en ontsmetting kan worden gebruikt. IPA-spray is te koop bij diverse bedrijven, zoals doe-het-zelf-zaken, (online) electronica- en witgoedwinkels.