Microkrediet voor handelaren via de betaalterminal, hoe werkt dat? Antwerp Bowling deelt hun ervaringen!

Antwerp Bowling

Ben je als Belgische handelaar in het bezit van een CCV-betaalterminal? Dan kan je sinds 2019 bij Card Advance een nieuwe alternatieve vorm van zakelijke financiering afsluiten waarbij je als kleine kmo’er, horeca-uitbater, handelaar of winkelier een voorschot ontvangt op je omzet. Het aangevraagde krediet betaal je daarna terug via een vast percentage dat wordt afgehouden van de betalingen via je betaalterminal.

Filip Meeus, uitbater van Antwerp Bowling, was een van de eerste klanten en deelt zijn ervaringen.

Geld op de rekening

“Toen ik hoorde over dit initiatief heb ik direct contact opgenomen. Op dat ogenblik had ik een aanslagbiljet van de belastingen gekregen waarvoor ik graag een voorfinanciering had aangevraagd. De bank wilde mij dat niet geven. Na een kennismakingsgesprek met Card Advance was mijn dossier na een paar dagen in orde en stond het geld op mijn rekening”, vertelt Filip Meeus. “Het mooie van Card Advance is dat je een voorschot kan krijgen op de inkomsten die via je betaalterminal binnenkomen.”

Afbetalen via de betaalterminal

Filip: “Of het krediet ondertussen afbetaald is? Jawel, er moet wel relatief snel terugbetaald worden bij Card Advance. Aan de hand van je kredietwaardigheid en de inkomsten via je betaalterminal wordt een bepaald percentage afgehouden van je dagelijkse omzet. We zaten toen net in ons hoogseizoen waardoor het krediet redelijk snel vereffend was.”

Rente op zakelijke lening

De rente op de zakelijke leningen van Card Advance noemt Filip Meeus ‘navenant’.

Filip: "Maar als je vervroegd kan terugbetalen, dan krijg je een korting. Als je jouw belastingen niet tijdig betaalt, ben je aan de overheid ook veel geld kwijt. Ik ben zeer tevreden dat er voor ons horeca-uitbaters alternatieve financiering mogelijk is. Het geld stond binnen de week op de rekening.”

Meer weten? Hier vind je alle info over Card Advance.