Payconiq QR-code nu ook op betaalterminal

Payconiq-qr

Betalen met de Payconiq by Bancontact-app kan nu voor het eerst ook op de betaalterminal, bij handelaars die klant zijn bij CCV. Tot voor kort konden gebruikers de Payconiq QR-code voornamelijk scannen op een sticker naast de kassa, nu kan de code voor het eerst ook worden gescand op het scherm van de betaalterminals. “Handelaars kunnen hierdoor supermakkelijk Payconiq als betaalmethode aanbieden op hun CCV-betaalterminal,” zegt Nathalie Vandepeute, CEO van Payconiq by Bancontact. “Mobiel betalen wordt zo nog toegankelijker.”

Zo werkt het

Wanneer een klant met de smartphone wilt betalen op de betaalterminal van CCV, verschijnt een unieke QR-code op het scherm van de terminal. De klant van de handelaar opent de Payconiq by Bancontact-app en scant de code. Is de betaling geslaagd, dan krijgen zowel de klant (op zijn smartphone) als de handelaar (op zijn terminal) een bevestiging.

Alle betaaltransacties onder de € 5, dus ook die met Payconiq, zijn gratis bij CCV.

Story image

Handiger voor handelaar én klant

Handelaars met een CCV-betaalterminal kunnen nu dus alle betaalmethodes op één toestel aanbieden: debetkaarten, kredietkaarten, maaltijdcheques en QR-codes.

“De klant moet het bedrag dus niet meer invoeren en de handelaar krijgt een bevestiging op zijn terminal”, aldus Sam Arckens van CCV.

CCV is de eerste aanbieder van betaaldiensten die de mobiele betaaloplossing Payconiq op de betaalterminal implementeert in België. “Door een samenwerking in heel de Benelux zijn we erin geslaagd deze belangrijke innovatie voor handelaars en consumenten mogelijk te maken”, klinkt het bij CCV.

“Als leveranciers van betaaldiensten, worden we in volle coronacrisis ook geconfronteerd met de veelgesteldevraag naar meer ‘hygiënische’ betaalmogelijkheden. Mobiele betalingen zoals het scannen van de Payconiq QR-code zijn een extra manier om te betalen zonder de betaalterminal aan te raken, naast contactloze betalingen met de kaart”, vult Arckens nog aan.

 

Mobiel betalen stilaan de standaard

Story image

Deze innovatieve samenwerking tussen Bancontact Payconiq Company en CCV haakt in op het succes van mobiel betalen in België. “Niet elke consument heeft nog een portefeuille op zak, maar wel een mobiele telefoon. Het is dan ook logisch dat mobiel betalen stilaan de norm wordt”, aldus Nathalie Vandepeute van Bancontact Payconiq Company.

“De smartphone evolueert inderdaad naar een alles-in-één betaalmiddel, daar zijn we ons bij CCV absoluut van bewust”, beaamt ook Arckens. 

Het merendeel van de terminals van CCV werd de voorbije weken aangepast en kan Payconiq QR-codes genereren. Deze QR-codes kan de consument makkelijk scannen met de Payconiq by Bancontact-app.

Meer info

Wij verzamelden voor jou de voordelen van Payconiq op jouw CCV-betaalterminal, hoe het werkt en de meestgestelde vragen.