Zes goede redenen om jouw producten ook op Amazon aan te bieden

amazon-koppeling-ccv-shop

Amazon is één van de populairste en meest gevestigde verkoopplatformen ter wereld. Met maandelijkse bezoekersaantallen van gemiddeld 290 miljoen in Europa, en met een zeer doorontwikkelde verkopersomgeving, is dit een enorm aantrekkelijk platform voor veel webwinkeliers. Bovendien zoekt slechts 22% van de bezoekers naar bekende merknamen op Amazon, de rest zoekt op product.

In welke branche of niche je ook actief bent, ook jij kan profiteren van verkopen via Amazon.  We geven je in deze blog zes redenen om jouw producten ook op Amazon aan te bieden.

1. Amazon is een bekend en vertrouwd platform

Amazon is inmiddels bij een groot publiek een bekend en vertrouwd platform en wordt maandelijks door miljoenen potentiële kopers bezocht. Daarnaast weet Amazon door haar vertrouwde status kopers te behouden wat resulteert in kopers die terug komen voor een herhaalaankoop.  Daarnaast draagt het feit dat Amazon een betrouwbaar platform is met een goede reputatie bij aan het feit dat online shoppers op dit platform veelal bereid zijn om meer geld uit te geven voor hetzelfde product dan elders. Naast de goede reputatie, draagt ook het ondersteunde beleid hieraan bij: de niet goed geld terug garantie, het gratis kunnen terugsturen van veel producten en de snelle klantenservice.

2. Je loopt geen risico: je betaalt niets als je niets verkoopt

Bij Amazon betaal je geen kosten om enkel je producten aan te bieden. Dit geeft voor jou als webshopeigenaar  ruimte om te experimenteren en te onderzoeken welke producten meer of minder geschikt en populair blijken voor verkoop via Amazon. Je kunt dus naar hartenlust jouw productaanbod op Amazon plaatsen zonder dat dit jou in eerste instantie geld kost. Je betaalt pas wanneer je daadwerkelijk via Amazon een product verkoopt en loopt dus minder risico. Uiteraard betaal je wel de kosten voor je Amazon account.

3. ​Amazon Prime zorgt voor meer verkopen

Online shoppers op Amazon kunnen kiezen voor een betaald maand- of jaarabonnement. Wanneer ze zo’n abonnement afsluiten profiteren ze van voordelen zoals snelle levering en gratis Express-bezorging voor miljoenen producten, en daarnaast Prime Video en Amazon Music. Ook voor jou als verkoper zijn dit interessante voordelen omdat ze kopers stimuleren om meer bestellingen te plaatsen of te kiezen voor een duurder product omdat ze immers al besparen op verzendkosten. Onderzoek wijst uit dat klanten met een Amazon Prime abonnement maar liefst 218 dollar per jaar meer uitgeven dan Amazon shoppers zonder Prime abonnement. Kortom: meer kans op een hogere conversie op een verkoopplatform zoals Amazon die haar shoppers beloont, dan op een ander verkoopplatform die niet met dergelijke beloningen werkt.

4. Amazon toont vergelijkbare producten

Op Amazon heb je als verkoper de kans om online shoppers te bereiken die klaar zijn om te kopen. Amazon gebruikt zeer complexe algoritmes om producten van andere verkopers te promoten terwijl de klant op een bepaalde productpagina is beland. Jouw producten zijn op deze manier dus ook zichtbaar voor klanten terwijl ze op de productpagina zijn beland van een vergelijkbaar product.

5. Je profiteert van gebruiksgemak

Wanneer je jouw producten behalve op jouw eigen webshop ook aanbiedt op Amazon middels de directe koppeling van CCV Shop, scheelt je dit veel handmatige werkzaamheden en bespaart dit je tijd. Stel je past een productprijs aan op jouw webshop, dan wordt deze productprijs ook automatisch op Amazon geüpdatet. Daarnaast wordt ook de productvoorraad automatisch geüpdatet: stel je verkoopt een product via Amazon, dan wordt de voorraad op jouw webshop ook met één stuk verminderd. Is jouw product uitverkocht op jouw webshop? Dan wordt het product ook automatisch van Amazon verwijderd. Uiteraard worden orders die je binnenkrijgt via Amazon automatisch geïmporteerd zodat ze zichtbaar zijn in de onderhoudstool van jouw webshop.

6. Amazon heeft een wereldwijd bereik

Op dit moment staat Amazon aan de top van de e-commerce markt in zowel het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten als Duitsland. Online shoppers uit andere landen kiezen er vaak voor om de Amazon website van één van de toplanden in de buurt te bezoeken om zo een snelle levering te kunnen garanderen. Voorbeeld: een online shopper woont in België en besluit te winkelen via de Duitse Amazon waardoor hij zijn producten snel geleverd krijgt. Als verkoper op Amazon geeft dit je de kans om ook eenvoudig buiten België te verkopen. Kom je er daarnaast achter dat soortgelijke producten als die jij verkoopt veel worden gekocht in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk? Dan kan het lonen om jouw producten ook op de Britse Amazon website aan te bieden.