Bierbazaar: café en webshop voor Belgische en buitenlandse bieren

Bierbazaar

Je kent Kaffee Bazaar in Ieper misschien wel: een gezellig café met een zeer uitgebreide bierkaart. Uitbaters Joeri en Nancy wilden hun bieren al wat langer online aanbieden maar raakten daar niet aan toe. En toen was er corona. 

Het opzetten van jullie webshop is door corona in een stroomversnelling geraakt. Vertel. 
Joeri: "We speelden al zo'n twee à drie jaar met het idee van een webshop. Maar de opzet daarvan heeft wel wat voeten in de aarde: foto's nemen, omschrijvingen opstellen, ... Met Kaffee Bazaar hadden we daar te weinig tijd voor. De sluiting van het café door corona liet ons toe om onze plots vrijgekomen tijd nuttig in te vullen."

Jullie lanceerden de webshop in december 2020. Hoe draait die ondertussen?
Joeri: "Goed. We zien maandelijks een groei en hebben ons assortiment al uitgebreid van zo'n 400 bieren naar een 600-tal bieren."

CCV bouwde jullie webshop. Waarom kozen jullie voor CCV?
Joeri: "We hebben een CCV-betaalterminal in het café, dus CCV was ons niet onbekend. Het was bovendien interessant dat CCV ook in Ieper en dus dichtbij gelegen is. Daarnaast kozen we bewust voor een bedrijf met veel ervaring omdat je dan de nodige garanties hebt qua onderhoud en updates. Dat we tegelijk een partner hadden voor onze online betalingen was zeer mooi meegenomen. Zo hebben we één aanspreekpunt voor al onze activiteiten."

Welke online betaalmethoden bieden jullie aan in de webshop? 
Joeri: "We hebben gekozen voor de standaard betaalmethoden zoals VISA, Mastercard, Bancontact en iDeal. PayPal vonden we net iets te duur."

Wat zijn jullie ervaringen nu de webshop al enige tijd live is? 
Joeri: "We hebben natuurlijk geen ervaring met andere webshops maar we ervaren de CCV-webshop als zeer gebruiksvriendelijk. Alles wat we willen doen, lukt. En als we op iets botsen, kunnen we altijd bij iemand van CCV terecht."

Het ziet ernaar uit dat jullie op 8 mei de deuren van jullie café terug mogen openen. Hoe gaan jullie beide combineren? 
Joeri: "De combinatie van avondwerk in het café en de pakjes voor de webshop overdag versturen, is voor ons niet haalbaar. Daarom hebben we recent iemand in dienst genomen voor Kaffee Bazaar (lacht)."