CCV en Q-Park vernieuwen langetermijnpartnerschap

Leverancier van betaaldiensten CCV en parkeerbedrijf Q-Park vernieuwen hun partnerschap om verder te werken aan het creëren van een naadloze klantenervaring in de parkeersector. In een steeds meer verbonden wereld zullen automobilisten kunnen genieten van een soepele parkeerervaring in verschillende Europese landen: van in-app betaling tot soepel in- en uitrijden door middel van automatische nummerplaatherkenning.

CCV en Q-Park werken al meer dan 10 jaar samen aan future-proof betaaloplossingen in de parkeersector. Het parkeerbedrijf Q-Park, zelf al meer dan 20 jaar actief op de markt, vertrouwt op de jarenlange en internationale expertise van CCV.

“We zijn zeer verheugd dat we onze reeds lang bestaande standaarden en gezamenlijk ontwikkelde innovaties voor comfortabel en soepel betalen in de parkeersector samen met Q-Park de komende jaren verder kunnen uitbouwen”, zegt John Kolthof, CCO van de internationale divisie van CCV.

“We hebben een betrouwbare partner nodig die ons geavanceerde oplossingen kan bieden voor een naadloze klantenervaring met een snelle time-to-market implementatie. We hebben met CCV een echt partnerschap uitgebouwd en we weten dat de betalingsbehoeften zullen worden geïmplementeerd met een slimme kijk op de markt en de klant”, voegt Hans Linssen, CTO van Q-Park toe.

Het startpunt van de samenwerking was CCV Parking Gateway en later CCV Motion, dat in eerste instantie werd uitgerold in parkeervoorzieningen in Nederland. Voortbouwend op de snel gevestigde en populaire oplossing bij klanten van Q-Park, werd CCV Motion uitgerold in vier andere Europese landen – waaronder België – en omvat het nu ook online betalingsverwerking op de website en app van Q-Park.

Daarnaast vertrouwt Q-Park op CCV om de verwerking en het verwerven van alle point-of-sale en online transacties. Dit betreft zowel debet- en creditcards als fleet- en mobility cards.