Innovatieve Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck gooit hun bierboetiek online!

CEO-Junior-Michiel-Clyncke-foto

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck heeft niet alleen de meest moderne brouwerij van Europa. Het is ook een familiebedrijf dat sinds zijn oprichting in 1865 gekend is voor innovatie en durf. In dat opzicht speelde het bedrijf al langer met het idee om een webshop op te zetten. De coronacrisis zorgde voor een versnelde uitvoering van dit plan. CEO Junior Michiel Clyncke vertelt ons meer over de online bierboetiek!

Waar en wanneer start het verhaal van brouwerij Vanhonsebrouck?

Michiel: “De roots van onze brouwerij liggen in Werken, maar verhuisde al snel naar Ingelmunster. Xavier Vanhonsebrouck, de huidige CEO, is al de 5de generatie Vanhonsebrouck die brouwt, de 4e generatie die in de regio van Ingelmunster de roerstok hanteert en de 2de generatie die enkel speciaalbier maakt. Een beslissing waardoor we ons duidelijk van andere brouwerijen onderscheiden. Doorheen de jaren breidden we ons gamma altijd uit met nieuwe bieren en smaken. Fervente, maar ook minder fervente bierdrinkers zullen ons voornamelijk kennen van Kasteelbier, Filou, Brigand en Bacchus (oudbruin).”

Wat kenmerkt jullie brouwerij?

Michiel: “Dat is zonder twijfel onze continue innovatie en durf. We hebben twee jaar gebouwd aan de meest moderne brouwerij van Europa  waar we sterk inzetten op efficiëntere productie en op de belevingservaring voor bezoekers. Daarnaast zijn we ook zeer trots op de lancering van onze inhouse blikkenlijn in 2019 waardoor we nu als eerste en enige Belgische speciaalbier brouwerij bier verkopen in blik, vat en fles!

Hans-Mehuys-Brouwzaal

Tot slot zijn we een brouwerij met een lange geschiedenis die zich tot op vandaag laat voelen. De brouwerij is sinds het begin in handen van de familie Vanhonsebroucke en die familiale sfeer voel je ook van zodra je hier binnenstapt.”

In maart 2020 werd ons land getroffen door het coronavirus. Welke impact heeft dit op jullie business?

Michiel: “De impact is enorm. De horeca is nu al 6 maanden verplicht gesloten en is één van onze grootste afzetmarkten. Niet alleen in België, maar ook in belangrijke exportlanden zoals Frankrijk en Nederland. Wanneer deze sector zware klappen krijgt, krijgen wij die uiteindelijk ook.

De retailmarkt helpt ons om dit verlies te beperken aangezien de vraag naar onze bieren gelukkig niet stil staat. Mensen zijn door corona niet gestopt met het drinken van een biertje, maar doen dit nu genoodzaakt thuis in plaats van op café of restaurant.

Door Corona hebben we eind vorig jaar beslist om op de digitale winkelkar te springen. Op die manier proberen we een beperkt gamma van onze producten, die beschikbaar zijn in onze Bierboetiek, rechtstreeks aan de consument aan te bieden.”

Wat zijn jullie toekomstplannen met de webshop?

Michiel: “We hopen op termijn ons online productgamma uit te breiden en ook consumenten over de landsgrenzen te bereiken met onze webshop.”

Jullie kozen voor CCV als partner voor het verwerken van de webshopbetalingen. Hoe zijn jullie bij ons terechtgekomen?

Michiel: “Toen we op zoek waren naar een gepaste online betaalprovider voor onze webshop, hebben we de markt afgezocht en sprak jullie oplossing ons erg aan. Jullie betrouwbare online betaalprovider én snelle bruto-uitbetaling trokken ons finaal over de streep. De koppeling verliep erg vlot en het contact was erg persoonlijk.”

Wat zijn jullie ervaringen nu de webshop enige tijd live is?

Michiel: “Wij, maar vooral onze finance-afdeling, zijn heel tevreden. De online betalingen worden snel uitgevoerd en zijn ook eenvoudig op te volgen. Bancontact was in onze brouwerij en pub al de meest populaire betaalmethode en dat blijkt nu ook online het geval te zijn.”

Meer weten over CCV Online Payments?  Hier vind je alle voordelen en prijsinformatie.