Mobiele betalingen met Payconiq slaan aan bij CCV

Payconiq CCV

CCV bracht de Payconiq by Bancontact betaaltoepassing in april 2020 als eerste naar de betaalterminal. Met 165 000 transacties gedurende de laatste 8 maanden is bewezen dat de dienst aanslaat. De invoering van de toepassing tijdens de eerste lockdown werd door veel consumenten gezien als een extra contactloze manier van betalen.

  • Na 8 maanden 165 000 verwerkte transacties
  • Contactloos betalen: consumententrend past perfect bij nieuwe hygiënische verwachtingen
  • Vooral bakkers maken gebruik van deze toepassing

In april 2020 heeft de leverancier van betaaldiensten CCV haar aanbod betaaltoepassingen op de betaalterminal uitgebreid met Payconiq by Bancontact. Tot dan konden klanten enkel met Payconiq betalen door een sticker met een QR-code te scannen aan de kassa.

Het mogelijk maken van het scannen van een digitale QR-code heeft heel wat voordelen in vergelijking met een statische code. De klant moet het bedrag daardoor niet meer zelf invoeren. Bij een geslaagde betaling krijgen zowel de klant (op zijn smartphone) als de handelaar (op zijn terminal) een bevestiging. Handelaars met een CCV-betaalterminal kunnen dus alle betaalmethodes op één toestel aanbieden: debetkaarten, kredietkaarten, maaltijdcheques en QR-codes.

CCV is tot vandaag de enige Belgische aanbieder die Payconiq rechtstreeks op de betaalterminal aanbiedt.

Sam Arckens, CCO van CCV

« Tussen maart en mei 2020 hebben we Payconiq op 13 000 betaalterminals geactiveerd en sindsdien voegen we de toepassing toe bij al onze nieuwe klanten. In juni verwerkten we zo al 20 000 Payconiq-transacties bij handelaren die klant zijn bij CCV. De coronacrisis heeft zeker bijgedragen tot het succes omdat consumenten op zoek gingen naar nieuwe contactloze betaalmethodes. Het scannen van de Payconiq QR-code is een ideale aanvulling geworden op de contactloze kaartbetalingen”, zegt Sam Arckens, CCO van CCV.

Sam Arckens

Contactloze betalingen én bij de lokale winkelier

CCV verwerkte de laatste 8 maanden 165 000 Payconiq transacties voor een totaalbedrag van  € 4,19 miljoen, ofwel een gemiddeld aankoopbedrag van € 52 per transactie. “CCV stelt al jaren vast dat de smartphone langzaam maar zeker evolueert naar een all-in-one betaalmiddel”, stelt Arckens.

Het valt op dat consumenten de nieuwe betaaltoepassing vooral gebruiken in het kader van het lokaal aankopen van voedingsmiddellen. Helemaal bovenaan staan de bakkers, gevolgd door de slagers, broodjeszaken en kruidenierswinkels. Payconiq slaat daarnaast ook aan bij frituren en in de horeca, waar het succes natuurlijk vertekend is door de COVID-19-crisis.

« Ik startte mijn foodtruck The Chickenman 20 jaar geleden. Toen was cash de norm in onze sector. Doorheen de tijd viel op dat klanten meer en meer verwachtten dat ze met de kaart kunnen betalen. Sinds we kozen voor een mobiele betaalterminal, betaalt 80 tot 90% van de klanten elektronisch. Meer en meer klanten willen de laatste jaren ook vooral contactloos betalen met de kaart of met de Payconiq app en dat kan ik vanuit een hygiënisch en praktisch perspectief natuurlijk alleen maar toejuichen”, stelt Stijn Ameye die twee The Chickenman foodtrucks uitbaat.

Wil ook jij Payconiq aanvaarden op een CCV-betaalterminal? Aarzel niet om ons te contacteren!

 

The Chickenman over de populariteit van Payconiq-betalingen

The Chickenman over de populariteit van Payconiq-betalingen