7 voordelen van Android-betaalterminals voor de horeca

betaalterminals in horeca

De ontwikkelingen gaan snel in de wereld van het betalen. Daar kunnen ondernemers, en zeker ook horecaondernemers, de vruchten van plukken. Neem bijvoorbeeld de komst van de Android-betaalterminals van CCV. Ineens is mobiel betalen een stuk eenvoudiger. Maar hoe werkt het precies en wat zijn de voordelen?

De horeca beleeft roerige tijden. De lockdowns hebben hun sporen nagelaten. En in de huidige arbeidsmarkt is het niet altijd even eenvoudig om aan voldoende personeel te komen. Tegelijkertijd willen wel heel veel mensen hun huis uit om een hapje te eten. Of ze laten het juist thuisbezorgen: de fietskoeriers zijn niet meer weg te denken.

Voor beide ontwikkelingen bieden de betaalmogelijkheden van CCV oplossingen die het leven van een horecaondernemer flink vereenvoudigen. En niet alleen de ondernemer plukt daar de vruchten van, maar het personeel en de horecabezoeker ook.

Wat is een Android-terminal?

Een Android-terminal draait op Android, het besturingssysteem van een kleine 2,5 miljard actieve apparaten zoals smartphones, horloges en tablets. Android is een open source-technologie: iedereen kan er iets aan toevoegen. Gevolg hiervan is dat CCV sneller en eenvoudiger nieuwe apps en functionaliteiten kan ontwikkelen die betalingen vereenvoudigen en verrijken. Hoe precies? Dat zullen we uitleggen in zeven voordelen.

Voordeel 1: een Android-terminal is extreem gebruiksvriendelijk

Bij CCV zijn we twee jaar geleden begonnen met Androidbetaalsystemen. We begonnen met de vaste CCV Smart terminal, inmiddels zijn er ook twee mobiele automaten. De drie Android-betaalterminals zijn compact en eenvoudig in het gebruik. Ze hebben een herkenbare interface en zijn daardoor intuïtief te bedienen.

Voordeel 2: meer dan een terminal

Doordat Android een open source-systeem is, kunnen we eenvoudig zelf nieuwe apps en mogelijkheden toevoegen. Zo kun je een Android-terminal ook gebruiken om bestellingen mee op te nemen bij je klanten. Of om QR-codes mee te scannen. Dit was voor veel horecaondernemers een uitkomst toen de coronapas werd ingevoerd. Tijdens de pandemie kon je met je pinterminals ook een corona-check uitvoeren.

Voordeel 3: je kunt een Android-terminal op afstand bedienen

Lukt het niet om een update te installeren of om instellingen aan te passen? Onze supportmedewerkers kunnen jouw terminals (uiteraard met jouw toestemming) overnemen, zodat ze op afstand kunnen meekijken of zelfs aanpassingen uitvoeren.

Voordeel 4: voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden

Bij betalingen staan zekerheid en veiligheid voorop. Android is een open source-platform waar iedereen apps voor kan bouwen. Maar dit betekent niet dat jij op jouw Android-terminal elke app kan downloaden. In de afgeschermde CCV-Store vind je alleen apps die CCV heeft goedgekeurd. Deze kun je met een veilig gevoel installeren en updaten. Bovendien zijn de CCV-betaalterminals PCI-gecertificeerd. Deze internationale veiligheidsstandaard beschermt kaarthouders, voorkomt fraude en beperkt datalekken.

Voordeel 5: horecapersoneel werkt efficiënter

Vaak is het ene deel van het horecapersoneel verantwoordelijk voor het opnemen van de bestellingen terwijl het andere deel uitserveert of afrekent. Met Android-betaalterminals hoef je dat onderscheid niet meer te maken. Met één mobiel terminal kun je zowel bestellingen opnemen als ze afrekenen. Daarnaast kun je andere apps installeren voor personeelsmanagement en voorraadbeheer. Oftewel: het beschikbare personeel is veel beter in staat om je klanten goed te bedienen. Ook fijn voor je klanten!

Voordeel 6: Android-betaalterminals neem je overal mee naartoe

Zoals gezegd heeft CCV twee mobiele Android-betaalterminals. Die kun je heel eenvoudig meenemen naar een tafel om af te rekenen. Maar ook meegeven aan bezorgers die jouw klanten aan huis leveren.

Voordeel 7: klaar voor de toekomst

Android biedt vele mogelijkheden. Het is een stevig en betrouwbaar platform dat ons bij CCV in staat stelt om snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. In de toekomst kun je jouw Android-terminal gebruiken om een barcode of klantenpas te scannen en een spaarprogramma faciliteren. Maar denk ook aan betaalsoftware die ervoor kan zorgen dat je een smartphone als betaalterminals kan gebruiken.

Iets voor jouw onderneming?

Wil je als ondernemer met een Androidterminal beginnen of de mogelijkheden bekijken? Bezoek onze website en ga het gesprek aan met jouw kassaleverancier. Je kunt ook eerst onze whitepaper lezen of naar onze podcast luisteren, daarin vertellen onze productmanagers Frank Lamers en Alexander van Becelaere je alles wat je moet weten. En als je vragen hebt, mag je ons altijd bellen of mailen.