Het gemak van klantherkenning en tokenization

‘Just walk out.’ Zo noemt Amazon het check-out-systeem van hun winkelketen Amazon Go. Je hoeft niet meer langs een kassa: afrekenen gaat zonder dat je het door hebt, via de Amazon Go-app. Terwijl je je telefoon in je broekzak zit, houdt de app in je virtuele winkelmand bij wanneer je een product uit de schappen haalt of weer terugbrengt. Loop je vervolgens naar buiten, dan merkt de app dat ook. Zelf merk je daar helemaal niks van. Betalen doe je zoals je dat bij Amazon gewend bent.   

De tokenization van de betaalwereld

Amazon Go is het voorlopige hoogtepunt van een ontwikkeling die tokenization heet: de technologie die het mogelijk maakt om opgeslagen betaalgegevens te gebruiken voor een betaling. Tokenization komt van het woord token, een unieke cijfer- of lettercombinatie die gekoppeld is aan je betaalkaart. Een token kun je zien als een alias van je betaalkaart, die je alleen kan gebruiken als je de code kent. En waarmee je alleen kan betalen in een specifieke omgeving. Zo is de Amazon Go-app een alias van jouw bankkaart in de Amazon Go-winkels. Bij de Delhaize werkt de app niet. Daardoor is het ook een veilige manier van betalen.

Wat zijn de voordelen van omnichannel voor de klant?

Omdat bij omnichannel de klant centraal staat, is het in de eerste plaats de klant die er voordeel van heeft. Maar daar pluk jij als ondernemer vervolgens de vruchten van.

Hét grote voordeel voor de klant: waar hij of zij ook is, de ervaring is hetzelfde. Richten we ons puur op betalen, dan betekent dit dat het niet uitmaakt of je in de winkel, de webshop of de app betaalt. Overal vind je dezelfde betaalmogelijkheden en zijn de koop- en retourvoorwaarden gelijk. Door een consistente ervaring te bieden, ervaart de klant meer gemak, minder frustratie, een betere service en kortere wachttijden. Wat uiteindelijk resulteert in de voordelen voor jou als ondernemer.

Tokenization in parkeergarages en hotels

Een ander voorbeeld van tokenization ken je wel van parkeergarages, waarbij jouw kenteken aan je betaalkaart wordt gekoppeld. Je rijdt naar binnen, de slagboom herkent je kenteken. Aan het eind rij je naar buiten en gaat de slagboom weer vanzelf open. Het afrekenen gebeurt via de app. Nog een voorbeeld: in een hotel is een pasje aan jouw betaalgegevens gekoppeld. Met dat pasje kom je je kamer binnen, open je de minibar of laat je iets bezorgen. Betalen gaat automatisch.

De toekomst van tokenization

Tokenization staat nog aan het begin. Diverse autofabrikanten zijn bijvoorbeeld bezig met de tokenization van de auto, zodat je je auto kan gebruiken om bijvoorbeeld het tankstation, de McDrive of de parkeerplaats kan betalen. Los daarvan verwachten we dat het straks niet alleen Amazon Go is die klantherkenning gebruikt in transacties.

Tokenization en loyalty

Betalen zonder door te hebben dat je betaalt, noemen we een ‘seamless experience’. Dit soort ultiem gebruiksgemak zorgt voor loyaliteit. Want als je voor een specifiek product een token hebt aangemaakt, en het bevalt, is de verleiding groot om er de volgende keer weer gebruik van te maken. Bovendien kun je aan een token ook allerlei voordelen koppelen, zoals exclusieve kortingen of een aantrekkelijk spaarsysteem. Bij elke betaling ontvang je loyalty-punten die je op een gegeven moment, al dan niet automatisch, inwisselt voor aantrekkelijke voordelen.

Tokenization en kleine ondernemers

Voor kleine ondernemers klinkt tokenization vaak als een ver-van-m’n-bed-show, maar dat hoeft het niet te zijn. Apps als Google Pay en Apple Pay zijn ook tokens. En de technieken om als ondernemer een app aan te bieden die tokens creëert wordt steeds toegankelijker. Stel je bent een bakker en je hebt een app die mensen kunnen gebruiken om bestellingen te plaatsen, contactloos te betalen en loyalty-punten te sparen waarmee ze zo nu en dan een taart krijgen… Als je lekkere taarten bakt, kan dat héél tevreden klanten opleveren.

Meer weten over klantherkenning en tokenization?

In onze whitepaper over contactloos en mobiel betalen gaan we nog dieper in op klantherkenning en tokenization. Uiteraard kun je ook direct contact met CCV opnemen. Onze specialisten kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.