CCV’s duurzaamheidsreis: belangrijkste bevindingen uit ons ESG-rapport

duurzaamheidsverslag

CCV doet al 65 jaar aan verantwoord ondernemen. Sinds de opstart is goed doen voor mens en planeet verankerd in ons DNA. Naast het faciliteren van de nieuwste betaaltechnologie hechten we veel waarde aan onze sociale en ethische ontwikkeling als bedrijf. Ons WeCare programma bundelt alle inspanningen op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid.

Het publiceren van het Environment, Social and Governance (ESG) ofwel duurzaamheidsrapport vormt de basis voor een continue ontwikkeling in elk gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). We lichten voor jou de belangrijkste bevindingen toe!

#WeCare

Als financiële organisatie dragen wij een grote verantwoordelijkheid op sociaal, omgeving en economisch vlak. Via het #WeCare programma stellen we onszelf om binnen elke pijler duidelijke doelstellingen te stellen. Elk van deze doelstellingen zit verankerd in onze dagelijkse bedrijfsprocessen.

 1. Beleid: #WeCare om ethisch ondernemen;
 2. Sociaal: #WeCare om onze werknemers;
 3. Bedrijfsburgerschap: #WeCare om onze rol in de gemeenschap;
 4. Omgeving: #WeCare om onze ecologische voetafdruk;
 5. Waardeketen: #WeCare om onze wereldwijde impact.

Voldeed CCV in 2022 aan de vooropgestelde doelen? Het ESG- of duurzaamheidsverslag brengt duidelijkheid!

wecare

Hoe scoorde CCV in 2022 op het vlak van duurzaamheid?

1. Beleid: #WeCare om ethisch ondernemen

 • Ecovadis zilveren status

EcoVadis is ‘s werelds grootste en meest vertrouwde leverancier van zakelijke duurzaamheidsratings. We behaalden in 2022 een zilveren status. Samen met de organisatie werken we aan een gemeenschappelijk platform, een universele scorecard en natuurlijk aan het bereiken van status goud!

 • Geen enkel geval van wangedrag

Via de officiële kanalen noteerde CCV in 2022 geen enkele melding van corruptie, discriminatie of schending van de arbeid- en mensenrechten.

 • Kennis verhoging cybersecurity

In 2022 worden verschillende trainingen uitgerold voor alle CCV-werknemers over belangrijke onderwerpen zoals cyberveiligheid en het herkennen van fraude.

2. Sociaal: #WeCare om  onze werknemers

 • Diversiteit en inclusie

Wij streven naar een gelijke en rechtvaardige professionele omgeving voor al onze werknemers. In het rapport vind je concrete cijfers over onze diversiteit op het vlak van cultuur, leeftijd en geslacht.

 • Gezondheidsprogramma CCVital

Fysieke, mentale en emotionele gezondheid zijn essentieel voor het geluk en prestaties van onze werknemers. Het CCVital programma is gericht op het vergroten van de betrokkenheid, bewustzijn en leiderschap van onze mensen. In 2022 werden 59 initiatieven georganiseerd om van CCV een goede werkplek te maken!

3. Bedrijfsburgerschap: #WeCare om onze rol in de gemeenschap

 • Donaties en humanitaire hulp

Elk jaar verbindt CCV zich tot financiële donaties aan geselecteerde maatschappelijke doelen. In 2022 onderging CCV een herdefiniëring van de sponsor prioriteiten wat geleid heeft tot een beperking in de sponsoractiviteiten. In de tussentijd bleef CCV trouw aan de non-profitsector die humanitaire hulp biedt aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne voor een totaal van €105.000.

4. Omgeving: #WeCare om onze ecologische voetafdruk

 • Installatie zonnepanelen

In 2022 zijn al onze kantoren uitgerust met energiezuinige systemen: van LED en sensorverlichting tot slimme en online ventilatie en verwarmingssytemen. In totaal hebben ook 45% van onze operationele CCV-vestigingen zonnepanelen. Een aantal dat we in 2023 verder plannen uit te breiden.

 • Minimalisering van verspilling

“Het hergebruiken en minimaliseren van afval om de levenscyclus van producten zo veel mogelijk te verlengen heeft al altijd deel uitgemaakt van onze manier van werken”, zegt Karsten Höflich (Senior Vice President International Operations). In het streven naar een minimale milieu-impact introduceerde CCV Lab ook de kartonnen cadeaubon als vervanging van de bekende plastic variant. Meer daarover lees je in het rapport!

5. Waardeketen: #WeCare om onze wereldwijde impact

 • Gedragscode voor zakenpartners

Naast CCV, vinden we dat ook onze zakenpartners verantwoord sociaal, milieu- en zakelijk gedrag moeten stellen in overeenstemming met onze bedrijfswaarden. De gedragscode voor zakenpartners dient als middel om onze externe belanghebbenden te informeren over deze waarden. In 2022 heeft tot 76% van onze grote leveranciers deze gedragscode ondertekend.

Benieuwd naar meer?

Je merkt het al: duurzaamheid is een breed begrip. Hierboven werden slechts enkele, maar belangrijke hoogtepunten uitgelicht, maar er is meer om te ontdekken. Bekijk hier het volledige verslag*.

*Dit rapport is in het Engels.