Boost je zaak met Monizze’s slimme betaaloplossingen

In een dynamische wereld van retail, waar marktomstandigheden voortdurend veranderen, zoek je als handelaar naar slimme oplossingen om jouw concurrentiepositie te versterken en klanten aan te trekken. Monizze, een Belgische FinTech-innovator met wie we langdurig samenwerken om het beste aan te bieden aan onze klanten, maakt hier het verschil. Ontdek in dit blogartikel de voordelen van het aanvaarden van Monizze-cheques, hoe je ze kunt aanvaarden en welke kosten eraan verbonden zijn.

1. Wie is onze partner Monizze?

Monizze is een Belgische FinTech die de koopkracht van meer dan 700.000 werknemers maximaliseert via slimme digitale oplossingen. In de afgelopen 10 jaar heeft Monizze haar expertreputatie opgebouwd door met succes elektronische extralegale voordelen uit te geven. Deze voordelen in de vorm van cheques zijn gegroepeerd op één betaalkaart en interface. Werknemers kunnen hun cheques besteden in het uitgebreide netwerk van handelaars die Monizze-cheques aanvaarden.

2. Wat zijn de voordelen van het aanvaarden van Monizze-cheques?

 • Toename van verkoopvolume: Door cheques te aanvaarden in jouw winkel vergroot je jouw omzetcijfer gemiddeld met 7%. Je trekt namelijk nieuwe klanten aan en zet bestaande klanten aan om terug te komen. Klanten zijn ook vaak geneigd om meer uit te geven dan het bedrag van hun cheques.
 • Klantenbestand en -loyaliteit vergroten: Meer dan 700.000 werknemers ontvangen Monizze-cheques als onderdeel van hun loonpakket. Door Monizze te aanvaarden, vergroot je jouw klantenkring doordat ze eerder geneigd zullen zijn om bij jou te kopen. Het kan ook leiden tot herhaalde bezoeken. Het bieden van een gemakkelijke en positieve ervaring bij het gebruik van cheques kan de klantenbinding vergroten.
 • Competitief voordeel: Als je concurrenten geen Monizze-cheques aanvaarden, geeft dit jou een competitief voordeel. Klanten die specifiek op zoek zijn naar een winkel waar ze hun cheques kunnen besteden, zullen jouw winkel verkiezen boven anderen die geen cheques aanvaarden.
 • Extra visibiliteit: Je geniet van een extra zichtbaarheid via de online zoekmachine, interactieve kaart en mobiele applicatie van Monizze. Het is ook aangeraden om in jouw winkel duidelijk aan te duiden dat je Monizze-cheques aanvaardt aan de hand van stickers.

Alvast overtuigd? Vul dit formulier in!

 

3. Waarom Monizze-cheques aanvaarden in mijn winkel?

Bij Monizze geniet je van:

 • Een uitstekende klantenservice: Ze antwoorden je binnen de 3 beltonen, zonder wachtmuziek of keuzemenu’s. 98% van hun mails worden in minder dan 48 beantwoordt.
 • Geen administratie: Focus op jouw kernactiviteiten dankzij de automatisering van het proces. Je hoeft niets te doen, Monizze regelt alles!
 • Een automatische activatie van uw terminal binnen de 10 werkdagen.

 

4. Welke Monizze-cheques kan ik in mijn winkel aanvaarden?

 • Maaltijdcheques: Werknemers kunnen ermee op restaurant, een koffietje drinken of hun boodschappen doen bij lokale handelaars en supermarkten. Maaltijdcheques worden gebruikt voor voeding en drank. Verschillende lokale handelaars, buurtwinkels, biowinkels, tankstations, fastfoodketens, restaurants en supermarkten komen in aanmerking voor maaltijdcheques.
 • Ecocheques: Ecocheques worden gebruikt voor het aankopen van ecologische producten en diensten. Zoals bijvoorbeeld biologische voeding en producten, energiezuinige elektronica en apparaten, fietsen en accessoires, ecologische kleding en schoenen, tuin- en plantenartikelen, en zoveel meer! Van fietswinkel, tot elektronicazaak en supermarkt om de hoek, verschillende handelaars komen in aanmerking voor ecocheques.
 • Cadeaucheques: Op het gebruik van cadeaucheques zijn er geen beperkingen. Deze worden gebruikt voor het aankopen van alle soorten producten en diensten.
 • Koopkrachtpremie: De koopkrachtpremie is bedoeld om de lokale economie een hart onder de riem te steken. De premie kan gebruikt worden bij alle Belgische handelszaken die maaltijd- en/of ecocheques aanvaarden en is geldig tot en met 31 december 2024.

Vind hier meer informatie over het aanvaarden van Monizze in jouw handelszaak.

5. Welke kosten zijn er verbonden aan het aanvaarden van Monizze-cheques?

U betaalt geen activerings- of abonnementskosten. Geen transacties? U betaalt niets! Er zijn geen vaste kosten. Alleen een bijdrage per transactie:

 • Maaltijdcheques: 1,50% (minimum €0,10 en maximum €0,80)
 • Ecocheques: 2,75%
 • Cadeaucheques: 2,75%

6. Hoe aanvaard ik Monizze-cheques in mijn winkel? 

 1. Vul dit formulier in en duid aan welke cheques je wenst te aanvaarden.
 2. Monizze controleert jouw gegevens en regelt alles met jouw terminalleverancier. Je hoeft zelf niets te doen!
 3. Binnen de 10 werkdagen aanvaard je Monizze.
 4. Monizze maakt jouw account aan en stuurt je een bevestigingsbrief met vitrinestickers per post.
 5. Kleef de stickers op jouw vitrine en betaalterminal. Zo zijn jouw klanten geïnformeerd dat ze bij jou nu ook met Monizze kunnen betalen.
 6. Je ontvangt maandelijks een transactieoverzicht via e-mail. Je betaalt geen facturen, alles verloopt automatisch! Betalingen zijn eenvoudig, snel en veilig. U bent binnen de 48u uitbetaald.

Wist je dat je als werkgever ook Monizze-cheques kunt toekennen aan jouw werknemers? Je bespaart gemiddeld 57% in vergelijking met een gelijkwaardig loon. Vind meer informatie hier.

 

Contacteer Monizze voor al je vragen 

Contacteer Monizze via shop@monizze.be, via hun contactpagina of bel naar +32 2 686 16 20

Kortom, het aanvaarden van Monizze-cheques in jouw zaak biedt niet alleen tastbare voordelen zoals een verhoogd verkoopvolume en verbeterede klantenloyaliteit, maar het plaatst je ook in een competitieve positie. Door de eenvoudige integratie en transparante kostenstructuur wordt het proces voor handelaars vereenvoudigd. Neem vandaag nog de stap om Monizze te omarmen en geniet van een win-win situatie: tevreden klanten en een bloeiende zaak. Voor verdere vragen of ondersteuning staat Monizze’s klantenservice klaar om je te helpen. Ontdek hier hoe Monizze de sleutel kan zijn tot een geoptimaliseerde en succesvolle winkelervaring.