Apple Pay aanbieden op je webshop

Als webshopeigenaar wil je het klanten zo eenvoudig mogelijk maken om te betalen. Om de kans op aankoop en conversie te vergroten, zie je Apple Pay best niet over het hoofd.

 • Kaarten of e-readers zijn overbodig
 • Verhoogde omzet en gemiddelde orderwaarde
 • Éénmalige registratie Apple Pay-account nodig

Hoe werkt Apple Pay?

Met Apple Pay geef je klanten de mogelijkheid om online te betalen zonder extra app, kaarten of gedoe. Apple Pay staat standaard klaar op hun device (iPhone, Mac en iPad) en hoeft slechts éénmalig gekoppeld te worden aan je kredietkaart (Visa en/of Mastercard). Heel gebruiksvriendelijk en snel.

Op de productpagina

Vermeld duidelijk op de productpagina dat Apple Pay tot de betaalmogelijkheden behoort. Dit vergroot de kans tot aankoop en dus ook jouw conversieratio.

In de check-out

De klant hoeft enkel in te loggen in zijn of haar Apple Pay-account.  Apple Pay staat standaard op hun device waardoor ze geen extra app moeten downloaden, maar met een tik of blik een betaling bevestigen. Tijd bespaard en heel eenvoudig!

Na de aankoop

Zodra je de online aankoop hebt verzonden, gaat de betaaltermijn in voor de klant. Details van de betaalverrichting vinden zij terug in hun Apple Pay-account.

Apple Pay

Voordelen Apple Pay als online betaalmethode

 • Groeiende populariteit bij consumenten (wereldwijd)
 • Werkt overal waar je contactloos kan betalen
 • Geen extra betaalapp voor nodig. Apple Pay staat namelijk op alle Apple-toestellen 
 • Snel én gemakkelijk online betalen 
 • Veilig op alle vlakken
 • Minder externe apparaten en dus hygiënischer

Stappenplan

 1. Na het winkelwagentje komt de klant op de gewoonlijke checkout-pagina.
 2. Uit het aanbod online betaalmethoden kies je voor Apple Pay.
 3. Indien nodig vult de klant het rekening-, verzendadres en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens waardoor ze maar één keer gevraagd worden.
 4. Bevestiging van de betaling via gezichtsidentificatie of vingerafdruk.
 5. Geslaagde betaling: gereed + vinkje op het scherm.

Eénmalige registratie

Om met Apple Pay te betalen is een éénmalige registratie van je debet-of kredietkaart nodig. In enkele seconden voeg je de gewenste betaalkaart toe in de Wallet-app van het Apple device. De fysieke kaart is daarna niet langer nodig, maar je profiteert wel nog steeds van gekoppelde spaarpunten of kortingen.

Hoe activeer ik Apple Pay?

1. Heb je al CCV Online Payments?

Apple Pay is op dit moment alleen beschikbaar voor nieuwe Merchants die een contract afsluiten voor Online Payments. Voor bestaande Merchants zijn we aan het bekijken hoe wij zo makkelijk mogelijk Apple Pay kunnen activeren. Zodra wij hier meer informatie over hebben zullen we je informeren.

 

2. Nog geen Online Payments of MyCCV omgeving?

Om jou als ondernemer Apple Pay aan te bieden als online betaalmethode, is het noodzakelijk om een CCV Online Payments account aan te vragen.

Wat kost Apple Pay als online betaalmethode?

Apple Pay fungeert als wallet van andere betaalmethodes. Je betaalt dus voor het gebruik van Apple Pay online of in apps dus geen extra kosten, maar enkel de transactiekosten van de gekozen betaalmethode.

Net als bij alle andere online betaalmethoden houdt CCV zich aan het principe van bruto uitbetalen: als ondernemer ontvang je het volledige bedrag dat de consument aan jou betaalt. Nadien sturen wij jou een aparte factuur voor de transactiekosten. Zo behoud jij een mooi overzicht van de uitbetalingen en is ook jouw boekhouder tevreden.

De meest gestelde vragen over Apple Pay

 • Hoe veilig is Apple Pay?

  Apple Pay vergemakkelijkt het betalen: na een éénmalige registratie heb je geen kaarten of readers meer nodig. Toch moet je niet inboeten op veiligheid. Bij een online betaling in Safari of apps, ontvang je als verkoper enkel de noodzakelijke informatie voor het verzenden van het order: namelijk naam, e-mailadres, factuur- en verzendadres. 

  Er worden geen transactiegegevens bewaart door Apple die naar de klant te herleiden zijn.

 • Hoe activeer ik Apple Pay op mijn webshop?

  Apple Pay kan eenvoudig worden aangevraagd in je MyCCV omgeving. Aangezien je als ondernemer al vertrouwd bent met CCV Online Payments kan je Apple Pay als betaalmethode daar toevoegen. Na enkele dagen ben je up and running.

 • Hoe promoot ik Apple Pay als betaalmethode op mijn webshop?

  Zorg ervoor dat het Apple Pay-logo duidelijk zichtbaar is in klantcommunicatie, op je website, in de checkout of in de app.

 • Hoe kan ik als bestaande klant Apple Pay activeren?

  Wij zijn volop bezig met het beschikbaar maken van deze betaalmethode voor jou als bestaande klant. Zodra Apple Pay voor jou mogelijk is ontvang je van ons bericht.