Welke elektronische betaalvorm kiezen
en hoeveel kost het je? 

Sinds de coronapandemie omarmen steeds meer consumenten elektronisch betalen als een veilige, hygiënische en gemakkelijke manier van betalen. Wanneer jij als handelaar elektronisch betalen aanbiedt, zal ook jij heel wat voordelen ervaren: 

Minder risico op fouten

Na goedkeuring van de transactie, ben je als ondernemer zeker dat het geld op je rekening komt. Daarnaast is er geen kans op foutief teruggeven of diefstal.  

Minder administratie

Gedaan met tellen van de kassa op het einde van de werkdag en ermee naar de bank zeulen. Raadpleeg jouw transacties op de terminal of online. Je boekhouder zal je zeker ook dankbaar zijn! 

Meer omzet

Elektronisch betalen heeft weinig tot geen limieten. Consumenten geven dan ook vaker meer uit wanneer ze met de kaart of smartphone kunnen betalen.  

Hoe kies je de juiste betaaloplossing?

Stap 1: Budget

Je startbudget bepaalt in grote mate de keuze voor het kopen of huren van een betaalterminalJe bent net een zaak gestart en beschikt nog niet over het budget om een betaalterminal aan te kopen? Dan is huren de beste optie. Een betaalapp installeer je zelfs helemaal gratis. Je betaalt dan enkel voor de gemaakte QR-transacties. Eens de zaken goed lopen, kan je je toestel aankopen of overschakelen naar een ander model in aankoop.

Tip: tot eind 2022 heb je recht op 125% investeringsaftrek bij de aankoop van een betaalterminal.

Stap 2: Service en onderhoud

Vraag jezelf goed af, welk level van ondersteuning jij als ondernemer wil. Naast de keuze van jouw betaaloplossing, wil je nadien ook graag geholpen of geadviseerd worden wanneer nodig. 

Bij CCV kan je rekenen op ondersteuning ter plaatse terwijl dat in veel gevallen enkel per telefoon of chat is.   

Onze Belgische supportmedewerkers en techniekers helpen je met de glimlacht. Dat is wat anders dan een buitenlands contactcenter.  

Stap 3: Betaalmethodes en -volumes

Het aantal transacties heeft impact op je volume: hoe meer transacties, hoe goedkoper een transactie wordt. 

Wist je dat alle Bancontact/Payconiq-transacties voor bedragen lager dan 5 euro helemaal gratis zijn bij CCV?

Het aanbod betaalmethoden is groot. Heb je voldoende met Bancontact QR? Dan is een gratis betaalapp zoals CCV Tap & Go aan te raden. Breid je liever uit met debet-, kredietkaarten, consumptie- en maaltijdcheques? Dan adviseren bij een betaalterminal. Jouw voorkeur in betaalmethoden bepaalt welke oplossing het best past bij jouw zaak.  

Stap 4: Doelpubliek

Hoe betalen jouw klanten het liefst? Ons onderzoek bevestigde dat elektronisch betalen de nummer 1 favoriet is bij Belgische consumenten. Maar je kan nog verder differentiëren. De leeftijd van klanten bepaalt de gewenning met QR-betalingen. Ligt je handelszaak in het stadscentrum? Overweeg dan zeker kredietkaarten zodat ook toeristen vlot kunnen afrekenen.

Wij stellen volgende betaaloplossingen voor:

CCV Compact A77

Aankoop: € 395

Huur: vanaf € 15,5

 • Android-besturingssysteem met groot touchscreen
 • Accepteert alle populaire betaalmethodes
 • Klein, licht en gemakkelijk hanteerbaar
 • Realtime inzicht in betalingen op de terminal en in MyCCV
 • Switcht automatisch via wifi en 4G
 • Milieuvriendelijk: betaalbewijs via e-mail
Bekijk de CCV Compact
CCV Tap & Go

CCV Tap & Go

Kosten app: Gratis

Transactiekosten: x

 • App gratis te installeren op je smartphone
 • Enkel QR-betalingen mogelijk
 • Heel eenvoudig in gebruik
 • Realtime inzicht in betalingen in de app en in MyCCV
 • Verbinding via WiFi en 4G
 • Milieuvriendelijk: betaalbewijs via e-mail
Bekijk de Tap & Go app

Meer weten?

De behoeften van elke onderneming zijn uniek. In sommige sectoren, bijvoorbeeld horeca, is de flexibiliteit van de betaaloplossing van essentieel belang. Anderen zoeken misschien naar mogelijkheden om op een vast afrekenpunt betalingen te ontvangen. Één ding staat vast: binnenkort aanvaardt elke Belgische ondernemer elektronische betalingen.

Bij CCV zijn wij er om je daarbij te begeleiden en helpen.