Het certificaat van jouw betaalterminal?

Waar je rekening mee moet houden

Als ondernemer wil jij jouw klanten snel, makkelijk en veilig laten betalen. Om steeds weer de laatste betaalmethodes te kunnen accepteren, dient jouw betaalterminal te voldoen aan diverse eisen en regels. Het veiligheidscertificaat toont aan dat jouw toestel hieraan voldoet. Is dit certificaat verlopen? Dan is het helaas niet meer veilig om jouw klanten met dit apparaat te laten betalen.

Wat zijn de regels voor betaalterminals in België?

Betaalterminals die in België worden gebruikt, dienen aan diverse eisen te voldoen. Deze eisen vloeien voort uit de volgende drie internationale afspraken: PCI DSS, EMV en EPC.

Welke toestellen zijn verouderd?

Hiernaast zie je welke betaalterminal van CCV (binnenkort) niet meer over een geldig veiligheidscertificaat beschikken en dus aan vervanging toe zijn.

 

Waarom zijn de certificaten bij deze automaten verlopen?

Mede door de komst van nieuwe betaalmethoden zijn de internationale veiligheidseisen voor betaalterminal veranderd. Sinds 2018 moeten alle betaalterminal voldoen aan de veiligheidsstandaard van de vijf grootste creditcardmaatschappijen, PCI DSS. Nieuw gecertificeerde automaten die aan deze eisen voldoen, krijgen geen vervaldatum meer.

Lees onze FAQ over het vervangen van de betaalterminal

VX670

Waren te gebruiken t/m 30 april 2019.

VX570

Waren te gebruiken t/m 30 april 2019.

VX570 en VX810

Waren te gebruiken t/m 30 april 2019.

VX570 en SC5000

Waren te gebruiken t/m 30 april 2019.

VX570 en VX820

Gebruik t/m 31 december 2024.

VX520

Gebruik t/m 31 oktober 2026.

VX820 en VX520

Gebruik t/m 31 oktober 2026.

VX680

Gebruik t/m 31 oktober 2026.

 • Mijn betaalterminal is verouderd wat nu?

  Neem contact op met een van onze sales experts voor een vervangingsaanbod.

 • Waar moet ik op letten bij een nieuw automaat?

  Koop je een nieuw betaalterminal bij CCV, dan voldoet deze aan de laatste eisen. Neem je een automaat over, controleer dan in bovenstaande lijst tot wanneer deze transacties kan verwerken.

 • Hoe werkt het vervangingsproces bij CCV?

  Als je jouw toestel dient te vervangen, dan neemt CCV tijdig contact met je op om de mogelijkheden met je te bespreken. Je kunt ook zelf contact opnemen via onze contactpagina. Op de inruilpagina kun je een formulier invullen om snel te controleren of jouw toestel aan vervanging toe is.

 • Ik wil mijn betaalterminal nog niet vervangen. Wanneer moet ik dit uiterlijk doen?

  In het overzicht op deze pagina vind je de uiterste datum waarop je jouw automaat nog kunt gebruiken. We raden je aan om niet tot het laatste moment te wachten, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een veilige betaaloplossing hebt die geschikt is voor alle betaalmethoden.

Wil je meer weten?

Nog vragen over de certificeringseisen of het veiligheidscertificaat van jouw pinautomaat? Of wil je controleren of jij nu actie moet ondernemen? Neem dan gerust contact met ons op.

PCI DSS

PCI DSS staat voor Payment Card Industry Data Security Standard. Dit is de internationale beveiligingsstandaard, zoals geformuleerd door de vijf grootste creditcardmaatschappijen: Visa, Mastercard, American Express, JCB International en Discover Financial Services.

EMV

EMV is een standaard van Europay, Mastercard en Visa voor wereldwijde interoperabele, veilige betalingen met betaalpassen met chip. Het belangrijkste element van EMV is het opnemen van dynamische digitale gegevens in elke transactie. Dit maakt chip-transacties extreem veilig en vermindert het risico op fraude.

EPC

EPC staat voor de European Payment Council. Hierbij gaat het over afspraken tussen alle landen in de Europese Unie en gezamenlijke Europese banken om het betalingsverkeer in Europa gelijk te trekken.

Tot het jaar 2018 gold in België ook de Regelgeving Certificering Betaalautomaten. Dit hield in dat betaalterminals eerst gecertificeerd moesten worden, voordat deze verkocht of verhuurd mochten worden door CCV.

Wat is er veranderd sinds 2018?

Door de opkomst van nieuwe betaalmethoden, zoals contactloos betalen, zijn de internationale veiligheidseisen voor betaalterminals veranderd. Om veilige betalingen te blijven garanderen, waren nieuwe regels nodig. Daarom moeten sinds 2018 alle betaalterminals wereldwijd voldoen aan de internationale PCI-eisen (zie hierboven). Hiermee is de noodzaak van aparte certificering vanuit de Betaalvereniging Nederland komen te vervallen.

Wat kunnen wij als CCV bieden

CCV is jouw ervaren, toekomstbestendige betaalpartner. We zorgen voor een snelle en betrouwbare verwerking van betalingen. Zowel online als offline, en voor elk type ondernemer.

Met een betaalterminal van CCV betalen je klanten met het grootste gemak, of zij nu met een mobiel, bankpas of smartwatch willen betalen. Van Apple Pay tot MasterCard en Visa; je kunt alle populaire betaalmethoden accepteren. En dit geldt ook online met bijvoorbeeld iDEAL en PayPal.

 • Alles wat je nodig hebt onder één dak
 • Lage transactiekosten
 • Service van de hoogste kwaliteit