Hoe kies je een passende betaaloplossing?

Terminal

Als (startende) ondernemer wil je je klanten de mogelijkheid geven om veilig, snel en gemakkelijk te betalen. Maar welke betaaloplossingen bestaan er nu eigenlijk? En welke past het best bij jouw onderneming? Wij bieden je een overzicht en de nodige tips om je te helpen bij het kiezen van de beste betaaloplossing voor jouw onderneming en klanten. Omdat iedere onderneming anders is kan je ook tussen verschillende type betaaloplossingen kiezen:

1. Vaste betaaloplossing

Wil je jouw klanten laten betalen op een vaste plek, bijvoorbeeld aan een toonbank of kassa? Dan is een vaste betaalterminal de ideale oplossing. Dit type sluit je gemakkelijk aan via een IP-verbinding (internet).
Ook kun je voor het gemak of bijvoorbeeld door de opstelling van je toonbank, ervoor kiezen om een tweedelig toestel te gebruiken. Zo hebben zowel jij als je klanten een eigen terminal en zijn zowel het gebruiksgemak en privacy verzekerd. Daarnaast is het mogelijk om het tweedelig toestel te koppelen aan jouw kassa. Zo hoef je nooit meer het bedrag manueel in te geven op de terminal.

2. Mobiele betaaloplossing

Sommige ondernemingen wisselen geregeld van locatie doordat ze bijvoorbeeld aan huis verkopen of op de markt staan. Andere ondernemingen willen hun klanten overal in de zaak laten betalen, bijvoorbeeld aan tafel of op het terras van een restaurant.

Wanneer je je klanten wilt laten betalen op zo’n flexibele locaties, kies je voor een mobiele betaalterminal. Dit draagbare toestel kun je overal mee naar toe nemen en is geschikt voor vele sectoren. Wanneer er een (stabiele) Wifi internet verbinding op de locatie of in de zaak voor handen is, is een Wifi verbinding aan te raden. Wanneer dit niet, of niet op alle locaties het geval is, kies je het best voor een GPRS-verbinding.

3. M-POS toestellen

M-POS (mobile point of sales toestellen) zie je steeds vaker en dat heeft een reden. Het enige wat je namelijk nodig hebt, is een bluetooth connectie en een smartphone of tablet. Een M-Post toestel is uitermate geschikt wanneer je weinig transacties doet en op flexibele locaties betalingen wilt ontvangen. Verkoop je bijvoorbeeld aan huis of heb je een tijdelijke pop up store, dan is een M-Pos toestel ideaal. Daarnaast is het formaat van deze toestellen zeer compact en is het de meest voordelige betaaloplossing.

Je hebt nu een volledig overzicht van de verschillende betaalterminals en voor welke sectoren deze het meest geschikt zijn. Zo is er een passende betaaloplossing voor iedere onderneming. Maar voordat je overgaat tot het kopen of huren van een betaaloplossing, is het belangrijk dat je de volgende zaken goed bekijkt:

4. Betaalapp

Wil je op een veilige manier betalingen aanvaarden zonder te investeren in hardware? Heb je bovendien maar een laag aantal transacties per maand? Met een betaalapp aanvaard je Bancontact QR-betalingen op je smartphone waar en wanneer je maar wil. Geen transacties = geen kosten.

 

Vlot betalingen ontvangen

Keuze voor elk type starter