Waarom het lanceren van een merk zo eenvoudig is met CCV Shop

myhomecenter2

DBITS BVBA is een vennootschap gespecialiseerd in computerconsultancy en branding. Al sinds 2009 actief, maar onlangs ontstond het idee om opnieuw een eigen merk te lanceren. Het resultaat: My Home Center. Deze webshop gespecialiseerd in huis-, tuin-, keuken- en klusbenodigheden staat sinds kort online en draait op de CCV Shop software. Christophe en zijn team kozen ervoor om hun webshop volledig zelf in te richten. Ook benieuwd naar hun ervaringen?

Jullie verkopen via de webshop een groot assortiment huis-en tuinbenodigdheden. Hoe ben je in deze markt gerold?

Christophe: “Iedereen is wel eens verhuisd, heeft een eigen appartementje ingericht of heeft een klusje moeten uitvoeren in huis. Dat resulteert dikwijls in meerdere ritten naar één of meerdere fysieke grootwarenhuizen waar je jezelf suf zoekt in de eindeloze gangen. Uiteindelijk moet je dan concluderen dat jouw item niet meer in voorraad is of dat je voor artikel ‘b’ bij een totaal andere retailer moet zijn. We willen een zo groot mogelijk aanbod combineren met digitaal gebruiksgemak, strakke leveringen en sterke prijzen. De klusmarkt leek ons ideaal om deze werkmethodiek op toe te passen.”

Vandaar de naam My Home Center!

“Inderdaad, we opteerden voor My Home Center omdat dat enerzijds de hele lading dekt”, aldus Christophe. “Op onze webshop kan je immers alles vinden dat je nodig kan hebben voor thuisgebruik, gaande van inrichtingsmateriaal tot handige tools om het klussen bij jouw thuis te vergemakkelijken. Anderzijds willen we voor een erg persoonlijke aanpak opteren: een webshop waar je jezelf ook thuis in voelt, daarom de ‘My’ toevoeging.”

Wat heeft jullie overtuigd om met de webshopsoftware van CCV te werken?

“Die beslissing kwam voornamelijk door de talloze integraties in de App Store, de handige interface en uitgebreide mogelijkheden van CCV Shop”, aldus Christophe. “Praktisch gezien zouden alle apps die CCVShop ons aanbiedt, toegepast kunnen worden op onze branche. Aan de éne kant om de webshopfunctionaliteiten verder uit te breiden en aan de andere kant om onze producten te verspreiden op het internet, hetzij via verkoop-, advertentie-, vergelijkings- of affiliate-kanalen. Deze laatste zijn belangrijk voor ons aangezien ze het resultaat direct beïnvloeden.“

Christophe: “De keuze voor CCV Shop kwam voornamelijk door de talloze integraties in de App Store, de handige interface en uitgebreide mogelijkheden.“

Bij CCV heb je de keuze om je webshop volledig zelf in te richten of dit uit te besteden aan CCV. Jullie kozen het eerste. Hoe hebben jullie dit ervaren?

“Als vakkundige IT’ers met meer dan 50 jaar aan gebundelde ervaring was het opzetten van de webshop bij CCV een koud kunstje, mede dankzij de handigheid van het systeem en de integratiemogelijkheden”, aldus Christophe. “Specifieke vragen werden via email doorgestuurd. Deze communicatie verliep zeer vlot en duidelijk. De after-sales-service van CCV Shop is ronduit uitstekend. Momenteel zijn we nog steeds bezig met het uitbreiden van ons assortiment. Door onze positieve ervaring met de eerste 1500 producten lijkt ons dat een aangenaam traject te worden.”

Op welke manieren willen jullie bezoekers trekken naar de webshop? Ben je bijvoorbeeld van plan om te adverteren op Google en Facebook, reken je op veel organisch zoekverkeer of komen mensen via via bij jullie terecht?

Christophe: “Op vandaag staat onze website nog in haar kinderschoenen en zijn we vooral gefocust op ons assortiment en op het finetunen van de mobiele responsiviteit. Graag zouden we binnenkort inzetten op digitale advertenties en hopen we dankzij onze aandacht voor SEO management wel de nodige bezoekers organisch aan te kunnen trekken. We overwegen natuurlijk ook fysieke communicatie bij een gericht publiek.”

Ik zie dat mensen zich op de webshop kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief. Wat zijn jullie plannen wat dat betreft?

“Binnenkort activeren we inderdaad de mogelijkheid om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief”, aldus Christophe. “We willen graag gesegmenteerde nieuwsbrieven uitsturen op maat van de interesse van onze bezoekers. We gaan voor nuttige promo’s en relevante artikelen voor onze eindgebruiker, geen nutteloze promo’s of dagelijkse spam.”

Nieuwsbrief

Als laatste ben ik benieuwd naar jullie toekomstdromen. Vertel!

Christophe: “Hoewel de toekomst zich nog zal moeten uitwijzen geloven we sterk in ons kunnen en zijn we overtuigd binnen enkele jaren een paar sterke digitale producten op de markt te lanceren.”