Hoe My BabyOutlet zelf het touw in handen neemt dankzij CCV Shop

My BabyOutlet

Amy en Wesley zijn naast trotse ouders van twee kindjes, ook zaakvoerders van My BabyOutlet, een walhalla voor ouders op zoek naar budgetvriendelijke en kwaliteitsvolle babyspullen. Sinds de stopzetting van Amy en Wesley zijn naast trotse ouders van twee kindjes, ook zaakvoerders van My BabyOutlet, een walhalla voor ouders op zoek naar budgetvriendelijke en kwaliteitsvolle babyspullen. Sinds de stopzetting van hun fysieke winkel enkele jaren geleden, hebben ze volop ingezet op online verkoop via hun webshop van CCV en organiseren ze drie keer per jaar een grootse stockverkoop. Aanwezigen op onze laatste CCV Inspiration Days hoorden hun verhaal toen al. Nu kan je het hieronder ook lezen!

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om babyspullen te verkopen?

Amy: “Het stond vast dat wij ooit een eigen zaak op zelfstandige basis zouden uitbouwen. De vraag ‘Wat?’ werd ingevuld tijdens onze eerste zwangerschap. Wat ons nog steeds verbaast, is de hoeveelheid spullen die je moet kopen voor een baby. En het meeste berg je na een paar maanden weer op. Dat maakt het hebben van een kleintje vaak erg duur . “Dat moet anders kunnen”, dachten wij. Even later was My BabyOutlet geboren.”

Waarvoor staat My BabyOutlet?

Amy: “Bij ons vind je als ouder alles wat je nodig hebt tegen een écht scherpe prijs en goede kwaliteit. Ik ben er mij sterk van bewust dat woorden als ‘outlet’ en ‘stockverkopen’ geen goeie bijklank hebben. Waar je bij stockverkopen snel denkt aan een magazijn vol opbergdozen, steken wij net veel moeite in de huiselijke en gezellige sfeer.

We beperken ons niet alleen tot einde reeksen, maar gaan ook op zoek naar de laatste trends. Denk maar aan onze zwart-wit collecties, populaire materialen zoals bamboe, enzovoort. Daarvoor reikt onze zoektocht soms ook over de landsgrenzen heen.

Je bent in 2012 gestart met een winkel om in 2018 volledig over te stappen naar online verkopen. Hoe kwam dit?

Amy: “In het begin hadden we inderdaad enkel een fysieke winkel en een informatieve website met onder meer onze openingsuren. We kregen steeds vaker de vraag van klanten of ons aanbod ook ergens online te vinden was. Daarnaast geloven wij zelf heel hard in het concept van stockverkopen en daar past een webshop beter bij. Naast ondernemers zijn wij ook trotse ouders van twee kindjes. Een webshop geeft je in dat opzicht een stuk meer vrijheid. Waar onze winkel vroeger tot 18u open was, kunnen we de kindjes nu gemakkelijk aan de schoolpoort ophalen om daarna nog wat verder werken.”

Jullie hadden al sinds 2014 een webshop bij een andere partij. Waarom stapten jullie over naar CCV Shop?

Amy: “We hadden een webshop, maar liepen tegen heel wat zaken aan. Toen we CCV Shop op een beurs beter leerden kennen, waren we snel overtuigd. Voor ons is de flexibiliteit van het platform erg belangrijk. Ons aanbod wisselt namelijk voortdurend en dat willen we ook online terugzien. Vroeger moesten we soms tot 2 weken wachten op een aanpassing. Nu doen we dit gemakkelijk zelf.

Daarnaast blijft onze webshop dankzij het CCV Shop-platform altijd up-to-date. Ik denk dat onze vorige webshop in 3 jaar tijd nooit werd aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Daar zijn we nu dus zeker van.”

Wij hebben de webshop voor jullie gebouwd. Wat was hierbij belangrijk voor jullie?

Amy: “We waren nauw betrokken bij de opzet en hadden enkele specifieke verzoeken op basis van voorgaande ervaringen. Denk maar aan de Facebookfeed op onze homepagina met reviews van onze klanten of de mogelijkheid om een tijdelijke pop-up in te stellen als er een nieuwe stockverkoop aankomt. Waar we dit vroeger altijd opnieuw moesten aanvragen, kunnen we dit nu gemakkelijk zelf instellen als het nodig is.”

My BabyOutlet webshop

Nu onderhouden jullie je webshop volledig zelf. Lukt dit?

Amy: “Ja hoor. Wij zijn allesbehalve computerwonders, maar het platform is zodanig gebruiksvriendelijk dat we het onderhoud van onze webshop gemakkelijk zelf doen. En als wij het kunnen, dan kan iedereen het!

Als we dan al eens met een vraag of verzoek zitten, kunnen we altijd terecht bij de supportmedewerkers van CCV Shop. Het komt wel eens voor dat ik een chatje stuur met een snelle vraag of bel wanneer het om iets groter gaat.”

In de webshop checkout geven jullie klanten de keuze tussen verzenden of afhalen. Wat zijn jullie ervaringen tot nu toe?

Amy: “80 tot 90% van onze webshopklanten kiest voor verzending. Een verbazingwekkend hoog cijfer, maar anderzijds niet abnormaal aangezien veel van onze klanten fulltime werken. Opsturen is dan gewoon een stuk eenvoudiger.”
Wesley: “Doordat we onze producten aan een sterk verminderde prijs aanbieden, zijn mensen met de verzendkost erbij nog steeds goedkoper af dan dat ze in hun auto stappen om het ergens anders te kopen.”

Bij CCV Shop zien jullie de bestellingen en betalingen in één overzicht. Welke online betaalmethoden aanvaarden jullie en was dit een bewuste keuze?

Amy: “Op onze vorige webshop konden mensen enkel met Bancontact betalen. Op vraag van onze klanten hebben we het aanbod uitgebreid met o.a. Mastercard en nu zit dat wel goed!”

Met een webshop heb je minder direct klantencontact. Hoe proberen jullie dat op te vangen?

My BabyOutlet facebook

Wesley: “We zijn daar heel creatief in. Enerzijds hebben we onze kleine showroom waar mensen terecht kunnen voor wat uitleg of waar ze de spullen kunnen bezichtigen. Anderzijds is het ook al gebeurd dat we video’s maken over specifieke vragen van klanten.”

Amy: “We zetten ook sterk in op onze nieuwsbrieven en Facebookpagina om mensen op de hoogte te houden van nieuwe producten of promo’s. We proberen de commerciële boodschappen ook af te wisselen met blogartikelen over onderwerpen waar onze doelgroep interesse in heeft. Denk maar aan een artikel over de eerste tandjes of wat te doen als je baby buikpijn heeft.”

Na een tijdje vroegen jullie ons om ondersteuning op het vlak van online marketing. Hoe kwam dit?

Amy: “Bij de start van onze webshop liep alles goed. Na een tijdje merkten we dat onze stockverkopen een serieuze impact hadden op de online verkoop. Vaste klanten wachtten met hun online aankopen, en ook na een stockverkoop kwamen de bestellingen moeilijk op gang aangezien veel mensen hun voorraad al hadden ingeslaan. We kennen zelf te weinig van online marketing en klopten daarom bij CCV aan voor hulp.

We stelden jullie voor aan onze partner MvH Media. Hoe hebben jullie dat ervaren?

Amy: “Zeer goed. Net als CCV gaat MvH Media heel persoonlijk te werk. Het is geen groot bedrijf waar je een nummertje bent. Voor ons is het belangrijk dat de partners waarmee we werken weten wie we zijn, wie My BabyOutlet is en waar we voor staan. Pas dan geloof ik dat we samen kunnen werken om te groeien.

Michelle van MvH Media: “Zoals velen merkte Amy dat het hebben van een webshop niet voldoende is. (Potentiële) klanten moeten die ook vinden! Na een uitgebreide kennismaking gingen we aan de slag om via SEA- en SEO-inspanningen een constante flow van online bestellingen te genereren.”

Hebben jullie nog tips voor collega-ondernemers?

Amy: “Let op met het nemen van beslissingen in crisissituaties. Het is soms beter om even afstand te nemen en het te laten bezinken dan overhaast iets te beslissen waar je achteraf spijt van hebt.
Maar durf ook te ondernemen. Weerleg de zaken die je tegenhouden door ze bijvoorbeeld heel eenvoudig neer te schrijven. Je komt vanzelf met oplossingen.”

Wesley: “Laat je daarnaast begeleiden door professionals. Het is hun job om bezig te zijn met zaken zoals online marketing of de ontwikkelingen van een webshopplatform. Alles evolueert zo snel dat je het als ondernemer niet allemaal zelf kan bijhouden, naast het runnen van de rest van je bedrijf. Het kost je alleen maar kostbare tijd en budget en op het einde van de rit ben je er niet beter van geworden. Kies de juiste partners en alles komt goed.”