Nagelstyliste Kelsy deelt haar ervaringen met CCV Tap & Go

Kelsibelle-aan-het-werk

Kelsy is erin geslaagd van haar passie haar bijberoep te maken. Sinds 2018 is ze aan de slag als nagelstyliste en heeft ze haar eigen webshop. Om te genieten van de voordelen van kaartbetalingen zonder een grote investering te maken, koos ze voor CCV Tap & Go. Wij polsten naar haar ervaringen!

Je runt sinds vorig jaar Kell.si.belle. Hoe kwam je op het idee?

Kelsy: “Over de jaren heen heb ik een ruime collectie nagellak verzameld. In totaal een 160-tal stuks denk ik! Ik heb het altijd al leuk gevonden om nagels te lakken en nieuwe nailart uit te testen. Aangezien kunstnagels een stuk langer blijven, wou ik me daarin specialiseren en was de stap naar een bijberoep gezet.”

Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?

Kelsy: “Voor gewone manicure, gelish op de handen en voeten, gelnagels of ontharing. Daarnaast verkoop ik ook leuke accessoires, handtassen, sjaals en cadeaupakketjes. Mijn hoofddoel is mensen op hun gemak stellen. Voor de ene is dat met een goeie babbel terwijl de andere net geniet van de stilte terwijl ik bezig ben.”

Wie is jouw doelpubliek?

Kelsy: “In principe is dat jong en oud, man en vrouw. Voorlopig zijn het meestal vrouwen die bij mij langskomen, maar ook kindjes zijn meer dan welkom. Zij mogen nog geen kunstnagels hebben, maar kunnen wel kiezen uit meer dan 160 kleurtjes nagellak. Ook mannen kunnen bij mij terecht voor ontharing, maar daar is vaak nog een taboe rond. Door de opstart van mijn eigen webshop hoop ik mijn klantenbestand alleen maar uit te breiden.”

Hoe probeer je klanten te verleiden tot een bezoek?

Kelsy: “Ik deel mijn realisaties op Facebook en Instagram en organiseer er regelmatig giveaways.. Ik hoop hiermee mensen te inspireren en te laten zien waar Kell.si.belle voor staat. Tegenwoordig is er veel concurrentie in de sector dus probeer ik mij te verder te specialiseren en bepaalde zaken extra in de kijker te zetten. Ook de kracht van mond-tot-mondreclame mag je niet onderschatten. Het is iets waar ik iedere keer mijn uiterste best voor doe en waar ik mijn trouwe klanten enorm dankbaar voor ben.”

Kelsibelle-instagram2

Je ontvangt QR-betalingen via CCV Tap & Go. Waarom heb je hiervoor gekozen?

Kelsy: “Ik heb bij de start van Kell.si.belle verschillende opties overwogen. De Payconiq by Bancontact app is wettelijk gezien enkel bedoeld  voor betalingen tussen consumenten en is dus niet bruikbaar voor ondernemers. Met overschrijvingen ben je nooit zeker of je het geld ook effectief zal ontvangen en daar komt te veel administratie bij kijken. CCV Tap & Go is voor mij ideaal aangezien klanten vaak geen of te weinig cash bij zich hebben en ik geen grote investering moest maken.”

Hoe reageren je klanten?

Kelsy: “Erg positief. Ik heb zelfs een klant, die samen met ik, uitkeek naar een betaalapp zoals CCV Tap & Go. Tegenwoordig heeft bijna niemand nog (voldoende) cash in zijn portefeuille en is een bezoek aan de bankautomaat vaak niet mogelijk wegens tijdsgebrek. Wie ben ik dan om hen hiertoe te verplichten? Bij Kell.si.belle kiest de klant zelf hoe hij/zij het liefst betaalt en mijn klanten appreciëren dat enorm.”

Wat vind je zelf het leukste aan het ondernemerschap? En het minst leuk?

Kelsy: “Ik haal vooral plezier uit het feit dat ik van mijn passie mijn bijberoep heb kunnen maken. Ik ben mijn eigen baas en kies dus zelf wanneer ik werk en wat ik wil bijleren. Als ik een nadeel moet noemen, is dat het feit dat ik minder bij mijn gezin kan zijn. Maar als er dan ’s avonds een klant vertrekt met een glimlach op het gezicht, geeft mij dat een heel goed gevoel. Ik sta met plezier klaar om mijn klanten te verwennen!”

Welk advies wil je, op basis van jouw ervaringen, meegeven aan startende ondernemers?

Kelsy: “Als je van bij het begin een duidelijk en haalbaar plan hebt, moet je niet twijfelen! Ook ik had mijn twijfels, maar ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet. Wees kritisch voor jezelf en probeer je steeds bij te scholen zodat je jouw klanten de beste service kan bieden.”

Ook QR-betalingen aanvaarden?

Gratis app. Betaal enkel voor de gemaakte transacties.