Hoe je betaalterminal opnieuw in gebruik nemen na corona?

Veel ondernemers krijgen groen licht om hun zaak maandag na lange tijd opnieuw te openen voor klanten! Ook CCV blijft niet bij de pakken zitten, want wij willen dat je bij de opstart van je zaak een cruciale activiteit kan uitvoeren, namelijk vlot en veilig betalingen ontvangen.

Jouw betaalterminal kende een lange periode van inactiviteit. Daarom geven wij jou graag een aantal praktische tips mee voor een vlotte heropstart.

1.Mobiele terminalheropstart mobiele terminal

Je beschikt over een mobiele betaalterminal die lange tijd inactief is geweest. Jouw toestel kan dus in ‘winterslaap’ gegaan zijn. Het kan tot 48u duren vooraleer de batterij en bijgevolg de terminal opnieuw gebruiksklaar is. Daarom raden wij je aan om de terminal al enkele dagen voor de heropening van jouw zaak aan de lader te koppelen.

Bedenking: Is het wel goed dat mijn terminal dagenlang oplaadt? Dat is geen probleem, het type batterij dat gebruikt wordt voor onze mobiele terminals ondervindt hier geen problemen van!

 

2. Vaste terminalheropstart vaste terminal

Hier raden we aan om deze enkele dagen voor de opening opnieuw op de stroom aan te sluiten. Is de terminal enkele weken lang aangesloten gebleven zonder gebruikt te worden?

Trek de voeding/stekker gedurende 10 seconden uit het stopcontact en sluit deze daarna opnieuw aan. De terminal zal dan heropstarten en de nodige updates uitvoeren. Daarna is je toestel weer helemaal klaar om gebruikt te worden.

3. Testtransactie

Doe de ultieme test. Heb je bovenstaande handelingen uitgevoerd en denk je dat de terminal er klaar voor is?

testtransactie

Voer dan even een testtransactie uit. Slaagt deze, dan is jouw terminal er helemaal klaar voor!

De testtransactie slaagt niet. Wat nu?
Check 1: Heeft mijn terminal nog verbinding met het internet? Zo niet, controleer jouw interne internetverbinding.
Check 2: Werkt de testtransactie nog niet? Geen nood, onze service medewerkers staan voor je klaar. Wacht niet te lang om met ons contact op te nemen, zodat we – indien nodig – tijdig een vervanging voor je kunnen inplannen voor je de deuren opnieuw opent. Zo kan je met een gerust gevoel terug aan de slag.

 

We staan steeds voor je klaar!

Aarzel niet om onze supportmedewerkers te contacteren via support@be.ccv.eu of 057/ 570 570.

Heb je nog vragen over de coronacrisis? Wij bundelden alvast de meest gestelde vragen op onze website: update coronacrisis. Wij wensen je alvast veel succes met de heropstart van je zaak en blijven voor je klaar staan!