Ondernemen in tijden van corona: restaurant FAIM start hun eigen bestelsite

restaurant FAIM

Broers Maarten en Thomas Ceusters runnen hun eigen lunchrestaurant in Edegem. Normaal zit de zaak hier zowel 's middags als 's avonds goed vol met mensen die komen lunchen of voor private diners. Toen horecazaken verplicht werden om door corona hun deuren te sluiten, bleven deze broers niet bij de pakken zitten en starten ze vrij snel hun eigen bestelsite. Wij vroegen hen er alles over.

Wat was jullie reactie op de coronamaatregelen?

Maarten: "Donderdag 12 mei kwam in het nieuws dat er extra maatregelen genomen gingen worden. Wij hadden die avond nog een groep Lions die kwamen eten en hebben direct beslist om vrijdag alles dicht te houden om onszelf te beschermen, maar ook naar de klanten toe wilden we geen risico’s nemen."

Op welke manier proberen jullie toch nog omzet te genereren nu?

Maarten: "Wij hebben eigenlijk zeer snel de beslissing genomen om over te stappen naar een eigen bestelsite waarbij we onze maaltijden aan huis leveren en zo toch het restaurantgevoel bij onze klanten te kunnen brengen. Toen Bastiaan van CCV voorstelde om ons idee online op poten te zetten is het vrij snel gegaan. Onze eigen bestelsite stond eigenlijk na 48 uur al online."

Thomas: "We zijn geëvolueerd van telefonische bestellingen met een bijhorend Excel-bestand naar online bestellingen via de webshop. De betalingen gebeuren in principe op voorhand via de webshop. Nu hebben wij ook sommige klanten die niet zo vertrouwd zijn met het internet en ons toch nog telefonisch een bestelling doorgeven. Voor die klanten hebben wij dan uiteraard onze betaalterminal waardoor ook die betalingen heel vlot en contactloos kunnen verlopen."

Hoe reageerden de klanten?

Zus Nathalie: "Zeer positief. Bij aanvang hebben wij direct kunnen rekenen op heel veel solidariteit van onze vaste klanten. En al heel snel merkten wij ook dat er veel bestellingen binnenkwamen van nieuwe klanten. Dat gaf ons een boost om week na week onze gerechten aan te passen en dat lukt eigenlijk heel gemakkelijk via de webshop. Hij is ook heel laagdrempelig waardoor we de bestellingen week na week zagen toenemen."

 

 

Restaurant FAIM over hun eigen bestelsite

Restaurant FAIM over hun eigen bestelsite