5 dingen die je moet weten over Android betaalterminals

CCV Compact

De betaalterminal was ooit puur ontworpen voor elektronisch betalen met een creditcard of een betaalkaart met pincode. Android betaalterminals veranderen het spel. De komst van deze Android-bestuurbare betaalterminals luidt een nieuw tijdperk in op het gebied van betalen.

Maar wat is het precies, zo’n met Android-gestuurde betaalterminal? En als ondernemer vraag je jezelf af, ‘what’s in it for me’? Dit zijn de 5 dingen die je wil weten over Android betaalterminals.

#1  De Android betaalterminal heeft hetzelfde gebruiksgemak als een Android smartphone of tablet

We zijn inmiddels helemaal gewend aan de gebruiksvriendelijke besturingssystemen op onze smartphones. Handige apps vormen de basis van de bediening. Stel je eens voor dat je deze gebruiksvriendelijkheid ook op je betaalterminal hebt? Dat is dus het geval met Android betaalterminal. Zo kun je als eindgebruiker gemakkelijk updates en integraties uitvoeren.

#2  Een betaaloplossing die meer kan dan alleen betalingen verwerken

Slimme apps vormen de basis voor de bediening van deze nieuwe betaalterminals. Stel je eens voor, op deze manier kun je dus veel meer met de terminal dan alleen kaartbetalingen ontvangen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een mobiele kassa app, een betaal-aan-tafel app of apps voor personeelsmanagement, voorraadbeheer of loyaliteitsprogramma’s. Deze aanvullende functies geven jou als ondernemer nieuwe mogelijkheden om waarde toe te voegen voor je klant.

#3  Geen nieuwe hardware aanschaffen

Het mooie van betaalterminals met een Android besturingssysteem is dat je extra waarde kan toevoegen voor je klant, zonder iedere keer nieuwe hardware aan te schaffen. Wil je een nieuwe functionaliteit toevoegen, dan download je simpelweg de gewenste applicatie. Bovendien heb je als ondernemer de flexibiliteit om zelf een eigen app te ontwikkelen. En mocht je toch willen switchen van hardware kan dit eenvoudig door de samenhangende verzameling van online apps.

#4  Klaar voor de toekomst

App ontwikkelaars in de betaalbranche zijn erg enthousiast over de nieuwe generatie betaalterminals. Ze willen maar wat graag nieuwe, innovatieve oplossingen bouwen voor verschillende vraagstukken in verschillende sectoren. En door het gemak van een Android-app – in plaats van een op maat gemaakt besturingssysteem – kunnen ze nieuwe producten sneller en goedkoper uitproberen en innovatie stimuleren. En daar kan jij als ondernemer dan weer mooi van profiteren.

#5  Modern design

Met de komst van het Android besturingssysteem zien we ook het uiterlijk van de ‘traditionele betaalterminal’ veranderen. Zo heeft de nieuwe CCV Compact een groot touchscreen, werkt op WiFi en 4G en qua design veel weg van een smartphone. Je stopt deze betaalterminal zo in je broekzak om vervolgens een bestelling af te rekenen op het terras of aan de deur bij een thuisbezorging.

Ben je enthousiast geworden om de mogelijkheden van een Android betaalterminal uit te proberen? Bekijk dan eens één van deze betaaloplossingen:

CCV Compact
CCV Smart