Heb jij al nagedacht over Valentijn? 7 tips voor ondernemers.

Valentijn

En hop- januari is alweer voorbij en Valentijnsdag staat voor de deur. Heb je door de drukke start van het jaar nog niet kunnen nadenken over goede ideeën voor Valentijnsdag? Geen probleem! Wij dachten na over 7 ideeën om jouw onderneming op korte termijn Valentijnsdag-proof te maken. Hier gaan we!

1. Een themakorting werkt altijd

Het aanbieden van een korting blijft een eenvoudige en efficiënte manier om aankopen te stimuleren. Door er een speciale touch aan te geven, zijn klanten nog meer geneigd de kortingscode te gebruiken. Geef bijvoorbeeld 14% korting op alle of geselecteerde artikelen. Als restauranteigenaar is het aanbieden van het tweede gerecht aan halve prijs ook een optie.

2. Maak productbundels binnen een Valentijnscategorie

Kijk welke producten uit jouw gamma geschikt zijn voor Valentijn en plaats ze samen. Dit kan online als tijdelijke productcategorie op jouw webshop, maar ook in de winkel. Zet deze productcategorie centraal in je winkel of op je webshop zodat ze onmiddellijk in het oog valt van consumenten.

Je kan de artikelen in deze productcategorie ook slim bundelen. Neem jouw best verkopende artikelen die perfect zijn als Valentijnscadeau en verkoop deze samen. Klanten houden ervan geïnspireerd te worden en onbewust stimuleer je ze om meer aan te kopen dan ze oorspronkelijk van plan waren.

3. Bied personaliseerbare producten aan

Wat is er leuker dan een gepersonaliseerd cadeautje krijgen op Valentijnsdag? Het is daarom zeker de moeite waard om na te gaan of jouw productaanbod gepersonaliseerd kan worden. Is dit niet mogelijk? Handgeschreven labels, eventueel in de vorm van een hartje, worden ook altijd goed ontvangen!

4. Valentijnscadeautje bij elke aankoop

Geef een klein cadeautje bij elke aankoop rond Valentijnsdag. Denk hierbij aan een klein chocolaatje, een roos of een kortingsbon voor een volgende aankoop. Dit fleurt niet alleen de Valentijnsdag van de klant op, maar heeft ook een positieve invloed op hun klantervaring. Hierdoor is de kans groter dat zij jouw winkel aan anderen zullen aanbevelen en in de toekomst terugkomen voor meer.

5. Denk ook aan de singles

Niet iedereen heeft een vaste partner. Laat hen op deze dag niet in de kou staan en denk over een speciale deal voor singles. Dit kunnen cadeautjes zijn voor familie en vrienden, of producten waarmee deze klanten voor zichzelf een fijn momentje kunnen creëren.

6. Communiceer je Valentijnsaanbieding

Het allerbelangrijkste aspect is natuurlijk de communicatie. Waarom al die moeite doen rond deze dag als je klanten niet op de hoogte zijn?

Vestig de aandacht op je Valentijnsactie: plaats een opvallende banner op je webshop, communiceer erover in je nieuwsbrief en op je sociale media kanalen. Of breng jouw aanbieding onder de aandacht met een poster in de etalage of via mond-tot-mond reclame.

7. Bied jouw klanten een keuze aan betaalmogelijkheden

Cashless betalen is niet meer weg te denken. Bied jouw klanten een complete winkelervaring door hun Valentijnscadeaus op hun favoriete manier te laten betalen. Dit is ook de gemakkelijkste manier om het verlies van potentiële verkopen te beperken. Bied je de favoriete betaalmethode van jouw klanten nog niet aan? CCV adviseert je graag!