hoe kies ik de juiste betaalterminal

Hoe kies je een passende betaaloplossing?

Als (startende) ondernemer wil je je klanten de mogelijkheid geven om veilig, snel en gemakkelijk te betalen. Maar welke betaaloplossingen bestaan er nu eigenlijk? En welke past het best bij jouw onderneming? Wij bieden je een overzicht en de nodige tips om je te helpen bij het kiezen van de beste betaaloplossing voor jouw onderneming en klanten.

Wat is een betaalterminal?

Het ontvangen van betalingen wil je natuurlijk zo efficiënt en makkelijk mogelijk laten verlopen. Een passende betaalterminal kiezen is dan ook zeer belangrijk. Een betaalterminal is het toestel dat zich bij de kassa bevindt en het elektronisch ontvangen van een betaling mogelijk maakt. Omdat iedere onderneming anders is, biedt CCV 3 verschillende typen betaalterminals aan:

1. Vaste betaaloplossing

Wil je jouw klanten laten betalen op een vaste plek, bijvoorbeeld aan een toonbank of kassa? Dan is een vaste betaalterminal de ideale oplossing.

Een vaste betaalterminal koppel je gemakkelijk aan je kassa en werkt via een IP-verbinding (internet). Ook kun je voor het gemak of bijvoorbeeld door de opstelling van je toonbank, ervoor kiezen om een tweedelig toestel te gebruiken. Zo hebben zowel jij als je klanten een eigen terminal en zijn zowel het gebruiksgemak en privacy verzekerd.

Bekijk hier onze vaste betaaloplossingen.

vaste terminal

2. Mobiele betaaloplossing

Sommige ondernemingen wisselen geregeld van locatie doordat ze bijvoorbeeld aan huis verkopen of op de markt staan. Andere ondernemingen willen hun klanten overal in de zaak laten betalen, bijvoorbeeld aan tafel of op het terras van een restaurant.

Wanneer je je klanten wilt laten betalen op zo’n flexibele locaties, kies je voor een mobiele betaalterminal. Dit draagbare toestel kun je overal mee naar toe nemen en is geschikt voor vele sectoren. Wanneer er een (stabiele) Wifi internet verbinding op de locatie of in de zaak voor handen is, is een Wifi verbinding aan te raden. Wanneer dit niet, of niet op alle locaties het geval is, kies je het best voor een GPRS-verbinding.

Bekijk hier onze mobiele betaaloplossingen.

3. M-POS toestellen

M-POS (mobile point of sales toestellen) zie je steeds vaker en dat heeft een reden. Het enige wat je namelijk nodig hebt, is een bluetooth connectie en een smartphone of tablet. Een M-POS toestel is uitermate geschikt wanneer je weinig transacties doet en op flexibele locaties betalingen wilt ontvangen. Verkoop je bijvoorbeeld aan huis of heb je een tijdelijke pop up store, dan is een M-POS toestel ideaal. Daarnaast is het formaat van deze toestellen zeer compact en is het de meest voordelige betaaloplossing. Bekijk hier onze M-POS oplossing.

MPOS

Je hebt nu een volledig overzicht van de verschillende betaalterminals en voor welke sectoren deze het meest geschikt zijn. Zo is er een passende betaaloplossing voor iedere onderneming. Maar voordat je overgaat tot het kopen of huren van een betaaloplossing, is het belangrijk dat je de volgende zaken goed bekijkt:

Prijsafspraken

Zorg voor een goed overzicht van de prijsafspraken, zo zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Minimum kost per maand, ook al doe je geen transacties.
  • Prijs met een percentage, van bijvoorbeeld de transacties. Voordelig wanneer je weinig transacties doet.
  • Pakketten, een vast bedrag voor een totaaloplossing. Check wel of er eventuele kosten buiten het pakket bijkomen.

De Leverancier

Check of de leverancier een kwaliteitslabel heeft (bijv. UNIZO) en vraag referenties op bij klanten en partners.

Bekijk ook of de leverancier een totaaloplossing biedt of dat je deze zelf samen stelt met verschillende partijen.

Contract

Bekijk de algemene voorwaarden van je contract goed en let vooral op de duur en opzegmogelijkheden van je contract. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Certificatie

Betaalterminals moeten aan een aantal normen voldoen. Bekijk dan ook goed of de betaalterminal voldoet aan de PCI, een belangrijke internationale certificatie of dat hij vermeld wordt op de website acquiris.eu.

Checklist

Hieronder vind je een checklist zodat je zeker de goede keuze maakt. Hopelijk heb je aan de hand van deze tips een goed beeld van de verschillende betaaloplossingen en weet je nu welke het best bij jou past. Meer informatie over de betaalterminals van CCV kun je hier vinden. Heb je al een keuze gemaakt? Dan krijg je als UNIZO lid €100 korting  op de door jou gekozen betaalterminal. Heb je nog vragen over de verschillende betaaloplossingen? Dan kun je ons bereiken via sales@be.ccv.eu of 0800 22 789.

overzicht betaalterminals

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Wij sturen slechts 1 nieuwsbrief per maand.

Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.
Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.