Hoe blijf je op de hoogte van de laatste beauty trends?

beautytrends1

Een nieuw seizoen staat gelijk aan nieuwe beauty-trends. Als schoonheidsspecialist is het belangrijk de laatste veranderingen en nieuwtjes op de voet te volgen. Je wil namelijk niet uit de lucht vallen wanneer een modebewuste klant bij jou komt. Maar hoe kan je deze steeds veranderende tendensen gemakkelijk opvolgen? Wij geven je alvast 5 tips om helemaal mee te zijn.

  1. Neem een kijkje bij de royals en celebrities
  2. Bekijk modeshows en volg awarduitreikingen
  3. Pluis de online goudmijn aan inspiratie uit
  4. Doorblader magazines en tijdschriften
  5. Steek energie in social listening

1.   Neem een kijkje bij de royals en celebrities

Er gaat geen dag voorbij of Meghan Markle wordt vermeld in de kranten en magazines. Ze is dan ook niet voor niets verkozen tot meest invloedrijke persoon van het afgelopen jaar. Denk maar aan alle geruchten over haar befaamde trouwjurk en kapsel. Dit bewijst dat royals of bekende personen een enorme impact kunnen hebben op het grote publiek, en dit in een relatief korte periode. Ook bekende acteurs of artiesten verschijnen regelmatig in de spotlight. Celebrities bekleden dus vaak een voorbeeldfunctie als het gaat om populaire looks en trends.

2.   Bekijk modeshows en volg awarduitreikingen

De modeweken in New York, Londen, Milaan of Parijs zijn de gelegenheid bij uitstek om je te laten verrassen door nieuwe kapsels, haarkleuren, gewaagde make-up looks, enz. Wat je daar te zien krijgt, zal designers inspireren voor het nieuwe jaar. Wil je helemaal mee zijn? Volg dan de tips en tricks van de experts bij  Fashion Weeks.

De beste vakspecialisten kunnen bovendien ook awards binnen hun vak verdienen. Zij geven op hun beurt de nodige tips en tricks waarmee je hun winnende looks zelf eens kan uitproberen.

Nagels lakken

3.   Pluis de online goudmijn aan inspiratie uit

98% van de Belgen gebruikt Google. Jouw doelgroep zit dus ongetwijfeld online, een kans die je zeker moet benutten. Het internet bevat namelijk een zee van inspiratiebronnen als het gaat om beauty!

Wil je weten of een bepaald kapsel, make-up look of kleur het aankomende seizoen trending zal zijn? Dan kom je dat uiteraard te weten via Google. Maar sommige tools gaan nog een stapje verder! Via Google Trends kan je het zoekvolume voor zoekwoorden bekijken. Je ontvangt eveneens suggesties van gerelateerde termen die mensen opzochten. Via Google Alerts kan je dan weer instellen dat je een melding krijgt als er interessante nieuwe content is over een bepaald thema dat je volgt. Een leuke tip als je vanuit je zetel toch op de hoogte wil gehouden worden van een nieuwe tendens! Nog een andere tool is BuzzSumo. Hiermee kan je zien op welke plaatsen een bepaald zoekwoord gebruikt is. Zo kan je gericht artikelen en blogs vinden die over het gewenste topic gaan.

Sociale media zijn niet alleen positief om zelf klanten te inspireren, maar ze bevatten ook een goudmijn aan visueel materiaal. Pinterest en Instagram zijn de uitgelezen kanalen om ideeën op te doen. Weet je zelf even niet waarover je nog kan posten op sociale media? Bekijk deze handige tips om jouw kanalen te boosten.

Denk ook even na over hoe je zelf inspiratie verzamelt. Ook de blogs die je zelf volgt, doen vaak hun visie omtrent bepaalde tendensen uit de doeken. De kans is zelfs groot dat je (potentiële) klanten op een gelijkaardige manier op zoek gaan naar informatie.

4.   Doorblader magazines en tijdschriften

Aansluitend op sociale media zijn er natuurlijk ook on- en offline magazines en tijdschriften. Elke week verschijnen er wel tientallen artikels met de laatste trends, beste producten, foto’s van celebrities.

magazines

5.   Steek energie in social listening

Last but not least, luister naar je klanten. Hun feedback kan je al een heel eind op weg helpen en hun mening zal je helpen nuttige inzichten te verwerven. Ook workshops zijn een ideaal klankbord waarbij klanten hun mening over jouw salon kunnen delen. Hierna ben je helemaal klaar om jouw aanbod te optimaliseren volgens de noden van jouw klanten.

Nog een laatste tip: wees je ervan bewust dat ook klanten online op zoek gaan naar trends. Je website is dus een visitekaartje voor jouw zaak. Hier kan je de klant overtuigen van jouw kennis en eventueel zelfs je diensten al online laten vastleggen. Dankzij deze checklist zorg je ervoor dat je webshop helemaal up-to-date is.

Conclusie

Onthoud dat niet elke opwelling zal doorbreken als trend. Onze boodschap: blijf uitkijken en volg op in welke nieuwtjes je moet investeren en welke je beter laat varen.

Ziezo, nu ben je helemaal klaar om erin te vliegen voor een nieuw beauty seizoen!

Meer info?

Vragen over de betaalterminals die het meest geschikt zijn in jouw beautysalon? Ontdek ons aanbod.
Vragen over de e-commerce oplossingen die het meest geschikt zijn in jouw beautysalon? Ontdek ons aanbod.