Inspiratie voor originele cadeauverpakkingen

valentijn verpakking

Vergeet de dagen waarop een standaard rol inpakpapier op je boodschappenlijstje staat. Nu is het steeds hotter om cadeaus op een unieke manier in te pakken. Maar vergis je niet – dit is niet enkel tussen familie en vrienden! Ook handelszaken en webshops pakken steeds meer uit met authenticiteit in hun cadeauverpakkingen. Zeker tijdens feestdagen als Valentijn, of Pasen. Met deze verpakkingsideeën hopen we je alvast te inspireren.

Er zijn on-ein-dig veel manieren om tijdens de feestdagen indruk te maken op je klanten. Eén ding daarvan is alvast de verpakking. Die kan je niet alleen personaliseren naar het soort feestdag, maar ook aan de ontvanger. Met zelfs een klein simpel design kan je al makkelijk je eigen stempel (hé, dat is nog een idee!) op het cadeau drukken. Wij schuiven je er enkele naar voor.

1. Gebruik cadeaupapier en lint een tikje anders

valentijn verpakking 2

Een cadeau verpakken in één geheel is natuurlijk heel functioneel en dus zal cadeaupapier en lint niet zomaar weggecijferd worden. Maar de manier waarop gaat er intussen al heel wat anders aan toe. Verschillende merken gaan aan de slag met behangpapier, vergeelde kranten of wereldkaarten, kraftpapier en meer. Linten worden dan weer vervangen door breiwol, touw, een riempje of ander materiaal.

Het draait dus allemaal om de look en feel die je met je merk wil uitstralen. Hip en trendy, stoer of casual chic? Dat is geheel aan jou, maar afhankelijk van wat je kiest, is en voelt het niet alleen anders aan, het is (meestal) nog eens een relatief goedkoop alternatief ook.

2. Decoreer je cadeaus met een persoonlijke touch

Personalisatie wordt alsmaar belangrijker. Populair is dan ook om een klein label of gevouwen kaartje aan de cadeauverpakking toe te voegen waarop de naam van de ontvanger staat of een tekstje staat als “Hopelijk heb je er net zoveel plezier van als wij!”. Zelf geschreven is natuurlijk de meest authentieke manier, maar tegenwoordig kan je ook bij een drukker vragen voor een zwierig of sierlijk geschrift.

3. Ga aan de slag met de doos

Wie graag tot in de details een cadeau perfectioneert, kan ook met de binnenkant en/of het vulmateriaal van de doos aan de slag. Denk aan (ecologische) confetti in hippe kleuren of toffe boodschappen. Wees creatief en de humoristische verwijzingen naar de feestdagen en/of je eigen merk komen van zelf. Wil je het louter op design houden, dan kan je stempels en bedrukkingen personaliseren naar jouw eigen stijl.

valentijn verpakking 3

4. Verpak je cadeaus in stijlvolle tasjes

Niet zomaar in plastic zakjes uiteraard. Er zijn verscheidene versies op de markt waarmee je waardebonnen of kleine cadeautjes prachtig kunt decoreren.

Je kan blokbodem- en loonzakken? gebruiken voor een meer vintage look, maar ook glanzende tasjes gebruiken voor wat meer finesse in je cadeau. Mogelijkheden genoeg die van goede kwaliteit zijn en perfect (her)sluitbaar zijn. Niet onbelangrijk, zeker voor een webshop eigenaar!

5. Breng je cadeau onder de aandacht met wijnkisten of kokers

Ietwat specialer dan de gebruikelijke kartonnen doos is het wanneer je gebruik maakt van aparte vormen en texturen. Denk hierbij aan kokers, wijnkisten of manden. Al gaat het effectief om wijn of doorsnee sokken, ondergoed of shampooflesjes – deze verpakkingen lenen zich voor heel wat zaken, waaronder ook grotere cadeaus.

Als webshophandelaar zal je wel moeten rekening houden met hoe je deze specialere verpakkingen kunt verzenden. Originaliteit is immers één ding, maar functionaliteit is minstens even belangrijk.

Wat met cadeaukaarten?

Standaard worden deze altijd in een gewoon envelopje of kartonnetje gestoken. Maar je kan al heel wat tofs uit je mouw toveren door op een andere manier je envelopjes te gaan vouwen. Simpel en toch kan het een groot verschil maken met andere cadeaukaarten.

Met deze tips in het achterhoofd, hoe ziet jouw cadeauverpakking er binnenkort uit?

Ook interessant voor jou

Hoe maak je jouw zaak klaar voor de feestdagen? 5 tips

Voor veel handelaars is de eindejaarsperiode een mooie opkikker in de verkoop. Reden te meer om je daarop goed voor te bereiden! Maar hoe doe je dat nu precies? Ontdek onze tips.

Lees meer

Hoe maak je van seizoensshoppers levenslange klanten?

Terugkerende klanten ontwikkelen een authentieke band met je bedrijf, wat leidt tot positieve mond-tot-mondreclame. Lees meer over klantloyaliteit en bind je klanten aan je merk.

Lees meer